Penktoji V. Kernagio gitara atiteko aktoriui ir atlikėjui G. Storpirščiui

Penktoji V. Kernagio gitara atiteko aktoriui ir atlikėjui G. Storpirščiui

Už lietuviškos dainuojamosios poezijos populiarinimą bei šio žanro tradicijos įtvirtinimą apdovanotas aktorius ir atlikėjas Gediminas Storpirštis - jam įteikta penktoji Vytauto Kernagio vardo gitara.

Šviesaus atminimo maestro Vytauto Kernagio vardu pavadintas prizas yra laikomas vienu svarbiausių dainuojamosios poezijos žanro apdovanojimų. Jis įteiktas sekmadienį Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje per baigiamąjį dešimtojo - jubiliejinio tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio "Tai-aš" koncertą.

Aktorius ir bardas džiaugėsi tokiu įvertinimu ir augančiu festivaliu. "Dainuojamoji poezija kaip niekada gyvybinga ir įvairi, tai tik parodo, kokia reikalinga ji yra. Viskas keičiasi - aprėpiama vis daugiau miestų. Svarbiausia, kad viskas vyksta natūraliai", - teigia G. Storpirštis.

2008-aisiais V. Kernagio vardo gitaros apdovanojimą įsteigė atlikėjus ir muzikos įrašų gamintojus vienijanti Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA. Tais pačiais metais apdovanojimas skirtas bardui Domantui Razauskui, 2009-aisiais ji atiteko vienam ryškiausių bardų, kompozitoriui ir aranžuotojui Andriui Kulikauskui, 2010-aisiais - Sauliui Bareikiui, o 2011 m. - Virgiui Stakėnui.

Tuo metu LATGA prizą už kūrybos indėlį į lietuvišką dainuojamąją poeziją 2010-aisiais gavo Marcelijus Martinaitis, 2011 metais šis apdovanojimas atiteko Juozui Erlickui, o šiemet - Liutaurui Degėsiui.

"Dainuojamosios poezijos festivaliai vis gerėja ir plečiasi kaip kultūrinis reiškinys. Apskritai tokia muzika padeda stabtelėti, išmokti liūdėti. Juk liūdesys padeda žmogui save prisiminti", - sakė L. Degėsys. Visą savaitę vykusio festivalio metu įvyko per 30 koncertų Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje. Renginyje dalyvavo daugiau kaip 20 užsienio atlikėjų iš Rusijos, Latvijos, Švedijos, Prancūzijos, Farerų salų, JAV, Brazilijos, Rusijos ir kitų. Taip pat pristatyta festivalio vadovo Juozo Žitkausko knyga "Tai-aš. Bardų istorija. Pirmasis Tarptautinis festivalis" ir G. Storpirščio sudaryta dviejų dalių kompaktinė plokštelė"Tai - aš".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder