Peizažas tapyboje: nuo Antano Žmuidzinavičiaus iki XXI a. dailininkų

Peizažas tapyboje: nuo Antano Žmuidzinavičiaus iki XXI a. dailininkų

Antano Mončio namuose - muziejuje(S. Daukantog. 16) gegužės 28 d. 17 val. atidaroma tarptautinio kūrybinio projekto "Peizažas tapyboje" paroda, veiksianti iki 31 d.

Antano Žmuidzinavičiaus (1876-1966) vardą šiandien siejame ne tik su svarbiais XX a. pradžios Lietuvos istorijos įvykiais, tautinių simbolių įtvirtinimu, muziejine veikla, bet ir su Lietuvos tapybos raida. A. Žmuidzinavičius yra sukūręs apie 2000 įvairių technikų, žanrų, temų kūrinių, o jo kūrybos ašis - peizažinė tapyba, kuriai būdingas romantiškas, lyriškas gamtovaizdžio perteikimas, siekis pabrėžti gimtojo krašto grožį.

Jautrus, išradingas dailininko santykis su natūra tebejaudina žiūrovą, sukelia daugybę apmąstymų, ekologinių, filosofinių, egzistencinių klausimų. Parodoje pristatomi žinomų lietuvių tapytojų kūriniai - Broniaus Gražio, Antano Obcarsko, Kunigundos Dineikaitės, Aloyzo Stasiulevičiaus, Ričardo Zdanavičiaus, bei Algimanto Stanislovo Kliaugos. Projekte dalyvauja ir A. Žmuidzinavičiaus anūkė grafikė Giedrė Gučaitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder