Paskelbta populiariausia Klaipėdos knyga

Paskelbta populiariausia Klaipėdos knyga

Ketvirtadienio pavakarę paaiškėjo populiariausia bei gražiausia 2014 metų uostamiesčio knygos.

Tradiciniuose, jau devintą kartą vykusiuose populiariausios Klaipėdos knygos rinkimuose išaiškintas konkurso nugalėtojas. Skaitytojai internete bei bibliotekose net šešias savaites rinko pačią verčiausią gauti garbingą nominaciją knygą.

Pasivaržyti buvo nusprendę 9 Klaipėdos leidėjai: leidykla "Libra Memelensis", Klaipėdos universiteto leidykla, leidykla "Eglė", Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius, S. Jokužio leidykla-spaustuvė, VšĮ "Verslas ar menas", Lietuvos jūrų muziejus, Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyrius bei Socialinių mokslų kolegija.

"Konkursas vyksta prieš didžiąją knygų mugę. Tūkstančiai žmonių suplūs į sostinę, kur stenduose bus tūkstančiai knygų, tad atrodo, kad klaipėdiečių knygos ištirpsta jų jūroje. Tačiau mes žinosime, kad pas mus buvo išleista daug gerų knygų", - šnekėjo Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vadovė Bronislava Lauciuvienė.

Konkurso organizatoriai akcentavo, jog kaskart skelbiant nugalėtojus pasijaučiama nejaukiai prieš autorius - esą konkursas skirtas pagerbti leidykloms.

Jos nepamirštos, tad garbės diplomai buvo įteikti S. Jokužio leidyklai-spaustuvei už Dalios Bielskytės poezijos knygą "Vardas debesies", leidyklai "Eglė" už Dariaus Rekio knygą jaunimui "Viską susapnuoti dar kartą", KU leidyklai už leidinį "Technika ir Gamta: Klaipėdos uostas XIX a. pabaigoje - XX a. pirmojoje pusėje" bei VšĮ "Verslas ar menas" už knygą vaikams "Eglė žalčių karalienė".

Atplėšus voką su verčiausiu gauti populiariausios 2014-ųjų knygos titulą paaiškėjo, jog tai - Klaipėdos universiteto leidyklos išleista profesoriaus Vytauto Jokubausko monografija "Mažųjų kariuomenių" galia ir paramilitarizmas. Tarpukario Lietuvos atvejis".

Buvo nepamiršta išrinkti ir gražiausią metų knygą. Tai darė speciali komisija, sudaryta iš 7 narių. Komisijai vadovavo grafinio dizaino magistras, Lietuvos grafinio dizaino asociacijos narys Aurimas Švedas.

Po ilgų ginčų ir net slapto balsavimo paaiškėjo, jog gražiausia metų knyga - Bruno le Coutre "Mano miestas Klaipėda. 1930-1939 metai".

Anot A. Švedo, ši knyga buvo išrinkta verčiausia dėl saikingo, tačiau nenuobodaus ir nesauso maketo, kuris atspindi retro dvasią. Esą jaučiama, kad buvo skirtas ypatingas dėmesys maketo detalėms, kruopščiai atliktas dalininko darbas. "Paprasta, bet neprasta", - taip reziumavo knygos išvaizdą A. Švedas.

Populiariausią 2014-ųjų Klaipėdos knygą skaitytojai rinko balsuodami bibliotekos internetinėje svetainėje ir mesdami savo balsus į specialias balsadėžes šešiuose bibliotekos padaliniuose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder