Pagerbti skaitovų šventės laureatai

Pagerbti skaitovų šventės laureatai

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga, jau penktąjį kartą Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos renginių salėje surengtas tradiciniu tapęs moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursas, kuriame dalyvavo Klaipėdos miesto ir apskrities mokyklų skaitovai ir jaunieji dainuojamosios poezijos atlikėjai. Gegužės 23 dieną vyko šių metų konkurso apdovanojimų šventė.

Šiemet, minint M. K. Čiurlionio 100-ąsias metines, konkursas "Norėčiau visą pasaulį apglėbti" dedikuotas šiam didžiam menininkui bei jo kūrybiniam indėliui į Lietuvos kultūrą bei Klaipėdos kraštą.

Meninio skaitymo kategorijoje I vietą užėmė J. Kukulskytė (Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazija, mokytoja A. Lenkauskienė), antrąją vietą pasidalino R. Kvaščevičiūtė (Klaipėdos E. Balsio menų gimnazija, mokytoja R. Svytytė) ir V. Norvilas (Palangos V. Jurgučio pagrindinė mokykla, mokytoja A. Pronckūnienė), trečiąja vieta džiaugėsi net keturi skaitovai - P. Lapas (Palangos senoji gimnazija, mokytoja J. Galinauskienė), V. Junona (Klaipėdos "Žaliakalnio" gimnazija, mokytoja J. Kalininienė), A. Danilevičius ("Verdenės" pagrindinė mokykla, mokytojas E. Gadeikis) ir U. Venckūnaitė (Palangos V. Jurgučio pagrindinė mokykla, mokytoja A. Pronckūnienė).

Dainuojamosios poezijos kategorijoje nugalėjo G. Zenkevičiūtė ir M. Ligeika (E. Balsio menų gimnazija, mokytojė N. Šilerienė), antrąja vieta džiaugėsi K. Nasutavičiūtė (Klaipėdos S. Dacho mokykla, mokytoja A. Maldutienė), trečioji atiteko G. Degutytei (Gargždų "Vaivorykštės" gimnazija, mokytoja Z. Vaitkuvienė).

Už talentą skaityti pagerbtos S. Nakrošytė, A. Novikova, A. Adomaitytė, S. Grigaliūnaitė, V. Samoškaitė ir K. Liutikaitė. Už kūrybiškumą - Juodkrantės L. Rėzos jūrų kadetų mokyklos ansamblis. Už vaikystę poezijoje apdovanota E. Dičpetrytė. Už Klaipėdos krašto rašytojų populiarinimą pagerbtos G. Gureckaitė ir G. Ukrinaitė. Diplomas įteiktas ir jauniausiam dalyviui - M. Žulkui. Taip pat už išraiškingą skaitymą apdovanota J. Žičkutė.

Apdovanojimų šventėje buvo pristatyta literatūrinė-muzikinė kompozicija "Norėčiau visą pasaulį apglėbti". Joje dalyvavo konkurso laureatai kartu su profesionaliais atlikėjais: aktoriais Virginija Kochanskyte ir Valentinu Klimu. M. K. Čiurlionio kūrinius skambino seserys pianistės V. ir Ž. Purlytės bei įvairių konkursų laureatai, Klaipėdos J. Karoso mokyklos auklėtiniai Ž. Šukytė (fortepijonas) ir V. Dobrovolskis (akordeonas). Konkurso dalyvius sveikino Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Rimantas Černiauskas, aktorius ir režisierius Sigutis Jačėnas, Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas, aktorius V. Klimas, dienraščio "Vakarų ekspresas" vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus ir kiti.

Renginio organizatoriai "Promo plius" nuoširdžiai dėkoja visiems už bičiulystę ir kasmet bendrai kuriamą lietuviško žodžio šventę: mokiniams ir jų mokytojams, garbiems komisijos nariams ir visiems apdovanojimų šventės dalyviams, I.Simonaitytės bibliotekos kolektyvui ir spaustuvėms "Druka" bei "Eglė", projekto draugams Rimantui Černiauskui, Sigučiui Jačėnui ir Linui Švirinui, projekto iniciatoriui dienraščiui "Vakarų ekspresas", projekto vadovei Virginijai Kochanskytei bei projekto globėjui Rimantui Cibauskui. Ačiū, kad jau penktus metus esame kartu!

"Tai buvo nepaprastai šiltas renginys"

Aš ruošiu dvyliktokus ir sutikusi juos girdžiu, kad tai buvo vienos gražiausių jų akimirkų. Ruoštis, dalyvauti ir matyti, kad ne tu vienas myli žodį, yra nuostabu. Dvyliktokai labai gailisi, kad jau yra per dideli dalyvauti kitų metų konkurse, nes labai norėtų. Iš dalyvių sklinda tokia šviesa ir pasididžiavimas savimi. Ir pats renginys buvo nepaprastai šiltas. Aktorė V. Kochanskytė moka taip suburti ir sukurti tokią gerą aplinką, kurioje nėra didelės įtampos. Kai šalia toks žmogus, tu ir pats negali prastai pasirodyti.

Nijolė ŠILERIENĖ, mokytoja

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder