"Padėkos kaukių" iškilmėse bus netikėtumų

"Padėkos kaukių" iškilmėse bus netikėtumų

Iš karto po Tarptautinės teatro dienos, kovo 28 d. 18 val. Žvejų rūmų didžiojoje salėje vyks tradicinė "Padėkos kaukių" apdovanojimų ceremonija, kurioje dalyvaus 12 Klaipėdos miesto teatrų.

Aptarti visus metus laukto renginio naujos koncepcijos Klaipėdos dramos teatre susirinkę teatrų kolektyvų režisieriai ir aktoriai leidosi į žaismingą eksperimentą. Buvo pasakyta, jog teatras gyvas tik tol, kol eksperimentuoja. Todėl į repeticijų salę buvo atnešti mėgintuvėliai "su teatro molekulėmis" ir pasiūlyta padaryti visų teatrų sintezę. Tai yra, burtų keliu suporuoti skirtingų teatrų trupes. Į didžiuosius mėgintuvėlius kolektyvų atstovai įmetė savąsias molekules, ir išėjo išties linksmas, netikėtas "miksas".

Burtai lėmė, jog Klaipėdos dramos teatras pateko į porą su Klaipėdos Pilies teatru, ir jie turės tarnauti Terpsichorei - šokio mūzai.

Klounų teatras "Dulidu" susijungė su Sigito Jačėno "Vieno aktoriaus teatru", idant sukurtų mini spektakliuką su lėlėmis.

Teatrui "Be durų" ir Klaipėdos jaunimo teatrui teks atsisakyti įprastų savo amplua ir parodyti iš koto verčiančią klounadą. Arba - patarnauti Talijai, komedijos mūzai.

Teatrui "Lino lėlės" bei Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui teko užduotis įtikti muzikos mūzai Euterpei ir parengti muzikinę programą.

"Apeirono" ir Klaipėdos lėlių teatrus suvienys Melpomenė - tragedijos mūza arba drama.

Šokio teatrui "Padi Dapi Fish" ir "Laisvajam teatrui" reikės parodyti pantomimą.

Renginio režisierius Darius Rabašauskas nuramino tuos, kurie galbūt pajuto stresą dėl nelauktos simbiozės. Esą fantazijai ribų nėra ir tarkime, Muzikinio teatro artistai nebūtinai turėtų atlikti operą.

Šiais metais ketinama teatrui nusipelniusiems asmenims įteikti dvi "Padėkos kaukes", o į jas pretenduojantieji paaiškės kitą trečiadienį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder