Operos solistė Giedrė Zeicaitė Italijoje uždainavo džiazą

Operos solistė Giedrė Zeicaitė Italijoje uždainavo džiazą

Spalio mėnesį Klaipėdos operos solistė Giedrė Zeicaitė dalyvavo Kalabrijos Redže, Italijoje, vykusiuose džiazo meistriškumo kursuose, kuriuos organizavo F. Cilea konservatorijos profesorius Džiuzepė Kurao (Giuseppe Currao). Projektą vainikavo jungtinis italų ir lietuvių muzikantų koncertas antikinėje miesto arenoje "Mura Greche", kurį stebėjo miesto meras, vietos žiniasklaida ir didelis būrys miestiečių.

Projekte dalyvavo trys atlikėjai iš Klaipėdos: saksofonininkas Algis Kilis (kuris taip pat vedė kursus), gitaristas Paulius Stonkus ir operos dainininkė Giedrė Zeicaitė. Visi kiti muzikantai buvo italai. "Projektas įdomus tuo, kad mūsų "bendas" buvo tarptautinis", - sakė G. Zeicaitė.

Paklausta, ar klasikinės muzikos atlikėjai nebuvo sunku dainuoti džiazo kūrinius, ši atsakė, jog jai tai buvo staigmena, tačiau projekte dalyvauti sutiko su malonumu. "Man tai buvo be galo svarbi ir įdomi patirtis. Labai nustebau, jog per televiziją parodė visus mūsų vokalinius kūrinius", - emocijomis dalinosi G. Zeicaitė.

Ar italai geri "džiazmenai"? "Tiesiog puikūs! Teko apsilankyti keletame džiazo klubų ir labai nustebau, jog ten vakarais susirenka įvairių specialybių žmonės ir labai profesionaliai muzikuoja. Italai muzikantai ypač greitai atranda bendrą kalbą bei muzikos pojūtį", - sakė operos solistė ir pridūrė, jog ateityje norėtų dažniau dainuoti džiazą.

Šis unikalus projektas gimė iš glaudaus Klaipėdos universiteto Menų akademijos ir F. Cilea konservatorijos bendradarbiavimo "Erasmus" mainų programoje. Operos solistė G. Zeicaitė neslepia, jog ateityje panašų projektą norėtų įgyvendinti ir Klaipėdoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder