Neringoje vyko festivalis "Tek saulužė ant maračių“

Neringoje vyko festivalis "Tek saulužė ant maračių“

Paskutinįjį birželio savaitgalį Neringoje vyko tarptautinis folkloro festivalis "Tek saulužė ant maračių“.

Šiais metais festivalyje pasirodė apie 400 dalyvių. Labiausiai buvo laukiama svečių iš Baskijos (Ispanija), Latvijos ir Lenkijos pasirodymų.

Atvykusieji į festivalį turėjo galimybę pamatyti ir išmokti įvairių liaudiškų šokių ir dainų, paragauti kulinarinio paveldo patiekalų, įsigyti unikalių tautodailės dirbinių bei susipažinti su jų kūrimo technologijomis.

Šių metų festivalio tema - kosmogoninio mito atspindžiai liaudies kūryboje. Dėl to festivalio dalyviai ir svečiai buvo kviečiami stebėti naktinio Neringos dangaus ir jame netikėtai suspindusių žvaigždžių.

Praėjusių metų festivalio simbolis – vėjas atpūtė naujovių. Festivalio programą papildė naujausios Lietuvos Dailės akademijos studentų kurtos etninio kostiumo kolekcijos, pasirodė gausus būrys jaunųjų folkloro grupių ir atlikėjų, savo gerus norus kiekvienas galėjo įprasminti aukodamas gintarą ir klausydamas Žemaitijos Romuvos žynio Kęstučio Juškio legendos apie Kuršių neriją. Lietuvos etnoastronomas, fizikas, muziejininkas Jonas Vaškūnas skaitė paskaitą "Saulės vadavimo mito atspindžiai liaudies kūryboje".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder