"Naktigonės" "Menų doke": su trenksmu ir poezija

"Naktigonės" "Menų doke": su trenksmu ir poezija

Pergalės Žalgirio mūšyje jubiliejumi paženklintą liepą "Naktigonių-2010" renginiai keliasi į "Švyturio menų doką".

Tik čia šią vasarą Klaipėdoje tris pirmadienio vakarus bus galima pamatyti ir išgirsti lietuviško metalo grupę, tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio "Tai - Aš" pagrindinio prizo - Vytauto Kernagio vardo gitaros - pirmąjį laimėtoją ir 2009 m. Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą!

Jau pirmadienį, 20 val., "Švyturio menų doke" (Naujoji Uosto g. 3, įėjimas iš Danės krantinės), "Naktigonės-2010" kartu su grupe "Thundertale" kviečia į koncertą "Už Tėvynę!", skirtą pergalės Žalgirio mūšyje 600 metų sukakčiai paminėti.

"Thundertale" (liet. - Perkūno sakmė) nariai visa širdimi tiki sunkiojo metalo idėjomis ir nestokoja ambicijų ateičiai. Savo muzika jie reprezentuoja senovės Lietuvos karių dvasią, herojiškumo, stiprybės ir garbės idėjas. "Už tėvynę!" - šūkis, kuriuo vadovaujasi grupė, todėl jų kūryboje šalia sunkiojo metalo kompozicijų yra nemažai liaudiškų elementų, sąsajų su senosiomis lietuvių karo dainomis.

Pagarba didingai mūsų šalies praeičiai ir tikėjimas amžinosiomis vertybėmis įkvepia "Thundertale" kurti lietuvišką sunkųjį metalą - tokį, koks jų nuomone geriausiai perteikia istorinį mūsų tautos palikimą.

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder