Moterys ir gėlės

Moterys ir gėlės

"Gėlės - tai antrasis grožio objektas po tobulo moters paveikslo", - sako dailininkė Sofija Kanaverskytė, spalio 12 d., 17. 30 val. Klaipėdos galerijos filiale Herkaus centre (Herkaus Manto g. 22, II aukštas) atverianti parodą "Moterys ir gėlės".

Joje klaipėdiečiai išvys daugeliui žinomų ir pažįstamų moterų portretus, kurių vienas komponentų - gėlės: gėlės skrybėlėje, rankose, apskritai gėlių apsuptis.

"Šalia moterų portretų, kuriuose gėlių nėra, kabinsiu spalviškai derančius portretus", - patikslino dailininkė. Veidus S. Kanaverskytė piešia nuo tada, kiek save pamena. Ir kas besikeistų, ką bedarytų - jai tokie piešiniai egzistuoja pačiais įvairiausiais pavidalais - konkrečių žmonių atvaizdai ar vaizduotės personažai. Dailininkė yra sukaupusi didžiulę portretų eskizų kolekciją. Tačiau šiai parodai ji atrinko tik ROTARY moterų klubo "Aditė" narių portretus, nes šiemet šis klubas švenčia savo 20-ąjį gimtadienį. Klubo nares piešti pradėjo seniai, tačiau tai buvo eskizai, sukurti susirinkimų metu. Ir juos bemat išdalindavo savininkėms. Tačiau kai kuriuos užspausdavo savo archyve. Iš jų, galima sakyti, ir gimė šioji paroda. Įvairios dailininkės pasirenkamos tapybos technikos padeda atskleisti portretuojamosios charakterį. Tačiau šįkart autorė portretams pasirinko retai naudojamą priemonę - pastelę.

S. Kanaverskytė - plataus diapazono menininkė, kurianti nuo monumentalių scenografijos darbų iki tapybos ant šilko. Turint galvoje, kad jos biografijoje svarbi ir pedagoginė veikla, parodoms rengti laiko kaip ir nelikdavo. Bet vis tiek jų būta. Šioji bene 18-oji personalinė. Tad nepraleiskite retos progos ją pamatyti. Paroda veiks iki lapkričio 9 d.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder