"Moters portretas" poetiškai skleisis Nacionalinio dramos teatro scenoje

"Moters portretas" poetiškai skleisis Nacionalinio dramos teatro scenoje

Daug įsimintinų vaidmenų Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) scenoje sukūrusi aktorė Dalia Michelevičiūtė vasario 21-ąją pakvies į premjerą - savo režisuotą spektaklį "Moters portretas".

Tai bus ketvirtoji LNDT 75-ojo sezono premjera.

"Moters portretas" - spektaklis pagal lenkų poetės, pelniusios Nobelio premiją, Vislavos Šimborskos (Wislawa Szymborska) eiles.

D. Michelevičiūtė parinko 15 eilėraščių, prijungė kelis kitų poetų - Marinos Cvetajevos, Daivos Čepauskaitės, Donaldo Kajoko ir Juditos Vaičiūnaitės - kūrinius ir sukūrė vientisą moters gyvenimą atskleidžiančią siužetinę liniją.

Veiksmas prasideda, kai veikėja sėda rašyti savo gyvenimo aprašymo. Spektaklio ašis - moters istorija, jos gyvenimas, išaustas iš jausmų ir įžvalgų, nuojautų ir vilčių, susitikimų ir išsiskyrimų, nutylėjimų ir aistringos meilės patirties. Tai - moters vidinio pasaulio atodanga, kupina lemtingų prasilenkimų, smulkių kasdienių išdavystės nuotrupų.

"Tai bus šviesus ir žaismingas spektaklis. Labai trokštu, kad į sceną grįžtų žodžio grožis. Žmogus ir tai, kas jis yra, kas su juo atsitinka ir kaip visa tai rezonuoja jo sieloje. Siekiu kurti Vilties teatrą. Tačiau noriu kalbėti apie tai be patetikos, be eilėms kartais būdingos monotonijos. Spektaklyje aptiksite ir mano gyvenimo bruožų. Mano, kaip žmogaus, kuris darbuojasi teatre ir kine. Kaip aktorės, režisierės", - sako D. Michelevičiūtė.

Žiūrovai spektaklyje išvys ir jos gyvenime reikšmingus žmones: aktorius Rimantę Valiukaitę, Ramūną Cicėną, Giedrių Savicką, Arūną Sakalauską, režisierių Vytenį Pauliukaitį.

Spektaklio "Moters portretas" scenografas - Linas Liandzbergis, kostiumų dailininkė - Kristina Mališauskienė, kompozitorius - Julius Aglinskas, animacijos autorius - Rimas Sakalauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder