Mėgstamiausias studenčių poetas - Justinas Marcinkevičius

Mėgstamiausias studenčių poetas - Justinas Marcinkevičius

Praėjųsi antradienį Klaipėdos universiteto knygyne studentų žemaičių klubas "Vykintas" surengė skaitovų konkursą. Renginys buvo skirtas kovo 11-ajai - Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai - paminėti.

Konkurse iš viso dalyvavo vienuolika studenčių, kurios raiškiai perskaitė savo mėgstamų autorių eilėraščius. Nustebino tai, kad beveik visos merginos skaitė poeto Justino Marcinkevičiaus eiles.

Visoms dalyvėms perskaičius eilėraščius, kompetetinga ir objektyvi komisija, sudaryta iš Literatūros, Teatro ir Pedagogikos katedrų dėstytojų, išrinko tris, jų manymu, geriausiai pasirodžiusias skaitoves.

Į finalą pateko lietuvių filologijos, etnokultūros ir režisūros trečiakursės Milda Rauktytė, Renata Martinėnaitė ir Lijana Novėraitė. Šios tris skaitovės dar turėjo perskaityti pasirinkto autoriaus prozos ištrauką. Merginos labai stengėsi, beskaitydamos įsijautusios improvizavo. Po šio pasirodymo komisija turėjo nuspręsti, kuri skaitovė užėmė pirmąją, antrąją ir trečiąją vietas.

Po ilgo pasitarimo komisijos pirmininkas R. Rastauskas paskelbė rezultatus: "Komisijai buvo labai sunku apsispręsti, nes visų merginų pasirodymai turi savų pliusų ir minusų. Mums patiko visų pasirodymai, todėl renginio organizatorių nusivylimui turiu pasakyti, kad visoms merginoms skiriame pirmąją, antrąją ir trečiąją vietas, nes jos visos to vertos. Kiekiviena skaitovės gali manyti, kad užėmė pirmąją vietą".

Trys finalininkės - M. Rauktytė, R. Martinėnaitė ir L. Neveraitė - akivaizdžiai nustebusios komisijos sprendimu pačios galėjo sau skirti tą vietą, kurios jautėsi vertos. Pagrindinė renginio organizatorė bei vedėja, klubo "Vykintas" pirmininko pavaduotoja Milda Kleinauskaitė visoms laureatėms įteikė pagyrimo raštus bei knygyno savininkės V. Zairienės dovanotas knygas. Pagyrimo raštus gavo ir į finalą nepatekusios skaitovės.

M. Kleinauskaitė taip pat apdovanojo ir vienos aktyvios grupės seniūnę - finalininkę Mildą Rauktytę - kuri į skaitovų konkursą atsivedė daugiausiai žmonių.

Taip pat buvo apdovanoti studentai, kurie savaitę prieš konkursą pristatė organizatoriams savo kūrybos eilėraščius. Renginio vedėja geriausius eilėraščius perskaitė, tačiau nepasakė jų autorių, nes jie panoro būti anonimais.

"Jau labai senai norėjau suorganizuoti skaitovų konkursą ir džiaugiuosi, kad man išėjo. Žinoma, aš tikėjausi didesnio studentų aktyvumo, bet gal studentai yra tingūs, o gal nedrąsūs?.. Tikiuosi, kad kitais metais jų susirinks kur kas daugiau, bandysiu kokiais nors įdomesniais būdais pritraukti gausesnį žiūrovų ir dalyvių būrį. Nepaisant visko, labai džiaugiuosi renginiu ir manau, kad jis puikiai pavyko", - sakė M. Kleinauskaitė.

Studentų žemaičių klubo "Vykintas" nariai Klaipėdos universitete surengė jau ne vieną kultūrinį ir pramoginį renginį. Jie sakosi turintys labai daug įdomių idėjų bei žada dar ne vienu renginiu paįvairinti akademinio jaunimo gyvenimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder