Magistro žiedas - freskų kūrėjai

Magistro žiedas - freskų kūrėjai

Rugpjūčio 1-ąją, per Klaipėdos gimtadienį, dešimtąjį kartą bus pagerbti uostamiesčio kultūrai nusipelnę žmonės.

Šį kartą kultūros magistro žiedas papuoš vienos talentingiausių uostamiesčio menininkių - monumentalistės, freskų, grafitų ir mozaikų kūrėjos Angelinos Banytės ranką.

Šis vardas jai suteiktas už nuopelnus kuriant freskas, mozaikas ir kitus kūrinius, kurie "turi išliekamąją vertę ugdant kultūringą visuomenę ir jaunąją kartą".

Šiemet magistro vardą gauti pretendavo 9 klaipėdiečiai: be A. Banytės, tai buvo rašytojas, poetas, vertėjas, scenaristas, bei žurnalistas Sergejus Isajevas, knygų autorė Rasa Norkutė, aktorė Regina Šaltenytė, teatro režisierius, Klaipėdos universiteto dėstytojas, profesorius, teatrologijos magistrantūros vedėjas Petras Bielskis, chorvedys, ilgametis respublikinių dainų švenčių organizatorius ir režisierius doc. Vytautas Blūšius, Klaipėdos jaunimo centro choreografijos studijos "Inkarėlis" vadovė Irena Marija Gelgutienė, Klaipėdos kamerinio orkestro įkūrėja ir ilgametė vadovė Liuda Kuraitienė.

Tarp kandidatų buvo ir dienraščio "Vakarų ekspresas" žurnalistė Gražina Juodytė - jai suteikti kultūros magistro vardą siūlyta už istorinių apybraižų ciklą "Klaipėdos akvarelės".

Pretendentus vertino Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija, kurioje buvo ir miesto savivaldybės meras, savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas, 11 Kultūros ir meno tarybos narių.

Pagal nuostatus kartą per metus gali būti apdovanoti trys kultūrai nusipelnę klaipėdiečiai. Tačiau 2010 m. kultūros magistrais tapo du, o 2011 ir 2012 m. - tik po vieną kultūros veikėją.

Taip pat nuspręsta ir šįkart - trečiadienį kultūros magistre išrinkta tik viena A. Banytė.

Klaipėdos kultūros magistro regalija šiemet, kaip ir kasmet, bus teikiama specialios ceremonijos metu rugpjūčio 1-ąją, per miesto gimtadienį. Pilies muziejuje iškilmių metu magistras bus apdovanotas auksiniu žiedu, pagamintu šiame muziejuje saugomo renesansinio žiedo pavyzdžiu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder