Lietuvoje viešės pasaulinė smuiko žvaigždė

Lietuvoje viešės pasaulinė smuiko žvaigždė

Pasaulinio garso smuiko virtuozas Aleksandras Gilmanas kartu su lietuvių pianistu Kasparu Uinsku susibūrė į naują duetą, kuris Lietuvoje pasirodys jau netrukus ir vasario 19 d. viešės Klaipėdos koncertų salėje. Meilė ir aistra muzikai, virtuoziškumas ir jaunatviškas polėkis - būtent šios savybės jungia du solistus: smuikininką iš Vokietijos A. Gilmaną ir pianistą K. Uinską.

A. Gilmanas į Lietuvą atvyksta jau antrą kartą. Pirmą kartą mūsų šalyje jis lankėsi praėjusią vasarą.

"Kai išgirdau A. Gilmaną koncerte grojantį gyvai, šiurpuliai nubėgo kūnu, buvau pakerėtas ir apstulbintas. Savo muzika jis klausytojus perkėlė į kitą pasaulį. Jo grojimo maniera artima praeito šimtmečio geriausiems smuikininkams. Tai, kad mums pavyko prisivilioti tokio lygio smuikininką, yra didelis pasiekimas, na, o jo koncertai taps svarbiu įvykiu ir muzikos švente klausytojams," - sako K. Uinskas.

A. Gilmanas ir K. Uinskas atliks spalvingą programą, kurioje skambės įspūdingiausia kamerinė muziką, kurią parašė F. Waxman, L. Van Beethoven, J. Brahms, C. Saint-Sa?ns.

Be savo aktyvios koncertinės veiklos, A. Gilmanas šiuo metu taip pat yra vieno garsiausių pedagogų Zakharo Brono asistentas Ciuriche. Jo mokiniais buvo tokios pasaulinio garso žvaigždės kaip Maksimas Vengerovas, Vadimas Repinas ir Nikolajus Znaideris.

2007 m. buvo išleista A. Gilmano debiutinė kompaktinė plokštelė ("OehmsClassics"), kuri iš karto sulaukė išskirtinio kritikų ir klausytojų dėmėsio bei pripažinimo.

Viena iš išskirtinio jo skambesio paslapčių ta, kad A. Gilmanas griežia žymaus italų meistro G. B. Guadagnini instrumentu, pagamintu 1761 m. Guadagnini šeimos smuikai kartu su Stradivarijaus bei Guarneri šeimų smuikais pasaulyje yra vieni labiausiai vertinamų instrumentų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder