Lietuva Bolonijos knygų mugėje

Lietuva Bolonijos knygų mugėje

„Dirigentas su teptuku“ - taip pavadinta Bolonijoje (Italija) atidaroma retrospektyvinė dailininko Kęstučio Kasparavičiaus paroda, kuri yra vienas ryškiausių šiųmetinio Lietuvos prisistatymo tarptautinėje Bolonijos vaikų knygų mugėje akcentų.

Balandžio 4-7 dienomis į Boloniją susirenka teptukų ir žodžių „dirigentai“ iš viso pasaulio - leidėjai, knygų ir jų iliustracijų autoriai, spaustuvininkai, literatūros agentai, prekybininkai, medijų kūrėjai.

K.Kasparavičius yra tikras Bolonijos senbuvis ir pripažinta žvaigždė - čia jis buvo įvertintas garbingu UNICEF diplomu „Illustrator of the Year“ (1994), apdovanotas „Award for Excellence“ (2003), net 13 kartų jo iliustracijos buvo atrinktos į kasmetinę konkursinę iliustruotojų parodą („Illustrators Exhibition“).

„Labai džiaugiuosi, kad po trejų metų pertraukos vėl vykstu į Boloniją. Turbūt sunku būtų surasti geresnę vietą pasaulyje surengti parodą vaikų knygų iliustruotojui. Be to, šiuo metu čia jau tikras pavasaris, žydi abrikosai, migdolai ir laukia susitikimai su senais pažįstamais, draugais ir leidėjais. Kaipgi nesidžiaugsi?“ - emocijų neslėpė K.Kasparavičius.

K.Kasparavičiaus retrospektyvinė paroda atidaroma balandžio 6 d. Bolonijos miesto muziejui priklausančioje meno ir istorijos bibliotekoje „Biblioteca d’Arte e di Storia di San Giorgio in Poggiale“.

Lietuvos nacionaliniame stende pristatoma apie 60 gražiausių pastarųjų metų knygų vaikams.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder