Laureatų apdovanojimai - "Poezijos pavasario" prologas

Laureatų apdovanojimai - "Poezijos pavasario" prologas

Šiandien 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje vyks moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkurso "Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu" laureatų apdovanojimo ceremonija, drauge pradėsianti "Poezijos pavasario" renginių ciklą.

Trečius metus iš eilės "Vakarų ekspreso" inicijuotas konkursas, šiemet dedikuotas poeto Henriko Radausko gimimo 100-mečiui, sulaukia tolydžio augančio dalyvių susidomėjimo.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną vykusiame renginyje varžėsi per 80 moksleivių iš Klaipėdos, Plikių, Neringos, Skuodo, Gargždų, Palangos ir kt. Buvo išplėstos konkurso žanrų ribos - šį kartą jame dalyvavo ne tik skaitovai, bet ir dainuojamosios poezijos atlikėjai.

Jauniesiems atlikėjams pasirodymas konkurse ne tik leidžia išmėginti savo kaip skaitovų jėgas, bet ir atveria platesnius horizontus talentui pristatyti - jo laureatai kviečiami pasirodyti ir kituose oficialiuose bibliotekos renginiuose, koncertuose.

Laureatų pagerbimo ceremonijos metu moksleivius sveikins konkurso rengėjai, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atstovai. Žodį tars ir Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Rimantas Černiauskas - nuo šių metų konkursas oficialiai įtraukiamas į "Poezijos pavasario" programą, kurios renginiai mieste vyks šią savaitę.

Vakarą, kuriame laukiami visi neabejingieji eiliuotam žodžiui, vainikuos konkurso laureatų bei globėjų literatūrinė muzikinė kompozicija "Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu".

Drauge su moksleiviais scenoje pasirodys projekto vadovė aktorė Virginija Kochanskytė, UNICEF geros valios ambasadorė Lietuvoje, bei renginio svečias - bardas Olegas Ditkovskis, po bendro pasirodymo surengsiantis ir savo koncertą.

Klaipėdos apskrities moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursą pristato dienraštis "Vakarų ekspresas", organizuoja viešoji įstaiga "Amber Projects" ir bendrovė "Promo plius".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder