Kviečia pasinerti į "Spalvotas akimirkas"

Kviečia pasinerti į "Spalvotas akimirkas"

Penktadienį 17 val. Klaipėdos galerijos filiale "Herkaus" mados ir grožio centre atidaroma Danguolės Brogienės tekstilės darbų paroda "Spalvotos akimirkos".

Parodą pristatanti dailininkė Danguolė Brogienė - VDA Architektūros ir dizaino fakulteto Kostiumo dizaino ir Interjero dizaino katedrų profesorė. Jos mėgstamos sritys - tekstilė, juvelyrika, kostiumo dizainas. Į Klaipėdą menininkė atgabeno stulbinamus tekstilės paveikslus, kuriuose lakoniškas geometrines formas įgyjantis įvairiaspalvis šilkas tampa siūlu, jungiančiu realybę su abstrakcija, nūdieną su praeities tradicija, menininką su žiūrovu.

"Įsivaizduojamą savo gyvenimą talpinu į apibrėžtą plokštumą, kuri tarsi atsidaro, kinta, vėl užsidaro. O iš įvairių taškų įleidus apšvietimą, plokštumoje vėl sukuriu naujas gyvenimo spalvas su savo akimirkų atspalviais..." - apie savo kūrybą sako menininkė, sąmoningai vengianti literatūriškumo ir nerianti į abstrakciją, spalvotą šviesos šokio šilko veidrodžiuose mistiką.

Raminanti paprasčiausių geometrinių figūrų ritmika, faktūrų ir tekstūrų žaismė, nuobodžiauti neleidžiantis neaprėpiamas spalvų diapazonas, šilkinio spindesio dėka įgaunantis subtiliausių spalvinių perėjimų ir paslaptingo švytėjimo, kūrybiškai mąstančiam žiūrovui suteiks tikrą malonumą atskleisti kūrėjos paslaptį, kodą, meistriškai įpintą į ne tik jautrią akį pradžiuginsiančius, bet ir kiekvieną subtilų interjerą praturtinsiančius tekstilės darbus.

"Ši paroda - subtiliam žiūrovui, meno gurmanui. Dailioji tekstilė, tokia spalvinga, dekoratyvi, net, pasakyčiau, muzikali - retas džiaugsmas akiai ir širdžiai", - būsima paroda džiaugiasi Klaipėdos galerijos direktorė Violeta Jusionienė ir kviečia visus klaipėdiečius apsilankyti dar vienoje meno šventėje, kuria Klaipėdos galerija šiemet pradeda pavasarį.

Paroda vyks iki balandžio 12 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder