Kūrybinės laboratorijos finalas

Kūrybinės laboratorijos finalas

Rytoj, balandžio 2 d., 17 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijos centro (Bažnyčių g. 4) II aukšto salėje Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakulteto Juvelyrikos ir kalvystės specialybės trečio kurso studentai pristatys ir eksponuos kūrybinės laboratorijos metu įgyvendintas idėjas.

Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakultete (TDF) kovo 28-balandžio 2 dienomis vyksta kūrybinė laboratorija. Projekto ir temos iniciatorius - tarptautinėje kultūros aplinkoje žinomas juvelyrikos meno kūrėjas bei teoretikas Giedymin Jablonski. Projektą įgyvendinti ėmėsi centro Edukacinių projektų koordinatorė Rūta Petniūnaitė drauge su būriu kūrybiškai nusiteikusių juvelyrikos ir kalvystės specialybės trečio kurso studentų: Dovile Kondrašovaite, Rima Zaveckaite, Kristina Jurkute, Borisu Kurkovu, Juste Giaštautaite, Karoliu Černeckiu, Martynu Vaitiekūnu, Danieliumi Šimkumi, Violeta Adomaityte, Vaiva Latakaite. Kūrybinėje laboratorijoje dalyvaus ir metalo plastikos dėstytojos Beata Zdramytė, Remigija Vaitkutė bei studentė Justina Zymonaitė.

Gyvename vertybių sąmyšio laikotarpiu, kurį, galima manyti, įsiūbavo postmodernioji kultūra. Ar taip yra iš tiesų? Projektas "Laiminga pabaiga" - viltingas žvilgsnis į neprarastą tikėjimą grožiu, gėriu, tiesa, žvigsnis į mūsų pačių dvasios gilumą.

Visą savaitę TDF Metalo plastikos katedroje vyksta kūrybinis procesas. Studentai ir dėstytojai generuoja idėjas, diskutuoja, dirba dirbtuvėse, vakaroja ir dalinasi savo mintimis bei kūrybine patirtimi. Vakarai - atviri visai fakulteto bendruomenei. Menininkai iš Lenkijos skaitys paskaitas apie šiuolaikinį meną. Dalyviai kurs juvelyrikos ir mažosios plastikos objektus, erdvines instaliacijas ir meno akcijas.

Dalį kūrybinės laboratorijos metu įgyvendintų idėjų parodoje eksponuos ir pristatys patys autoriai. Kviečiame meniškai nusiteikusią visuomenę, ypač moksleivius ir studentiją - visus, kam aktualios pozityvumo paieškos, kam kyla klausimų, dėl šiuolaikinio meno ir kultūros, kas ieško meninės saviraiškos ir galvoja apie studijas. Projekte dalyvavusių studentų darbų ekspozicija veiks iki balandžio 7 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder