Kultūros ministerijos garbės apdovanojimas - fotomenininkui Antanui Sutkui

Kultūros ministerijos garbės apdovanojimas - fotomenininkui Antanui Sutkui

Aukščiausias Lietuvos kultūros ministerijos apdovanojimas - Garbės ženklas "Nešk savo šviesą ir tikėk" ketvirtadienį Vilniaus rotušėje bus įteikiamas fotomenininkui Antanui Sutkui.

75 metų jubiliejų švenčiančiam Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui apdovanojimas skiriamas už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, asmeninę poziciją ir atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Garbės ženklą "Nešk savo šviesą ir tikėk" fotomenininkui įteiks kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Per penkiasdešimt kūrybos metų autorius surengė šimtus autorinių parodų, nuolat kviečiamas dalyvauti prestižiniuose tarptautiniuose projektuose Brazilijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Ispanijoje bei daugybėje kitų šalių. Menininko kūriniai saugomi garsiausiose pasaulio meno ir kultūros kolekcijose, tarp jų - Lietuvos dailės muziejuje, Nacionalinėje bibliotekoje Paryžiuje, Tarptautiniame fotografijos centre Niujorke, Drezdeno meno galerijoje, Viktorijos ir Alberto muziejuje Londone, Stokholmo moderniojo meno muziejuje, Čikagos menų institute, Paryžiaus fotografijos muziejuje ir daugelyje kitų.

Sostinės galerijoje "Vartai" ketvirtadienį duris atvers ir fotomenininko jubiliejui skirta personalinė paroda "Be pavadinimo".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder