Knygoje - autentiški jūrų kapitono laiškai

Knygoje - autentiški jūrų kapitono laiškai

Penktadienį,  spalio 25 d., 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje vyks Ž. Naujoko ir A. Žičkuvienės knygos "Laiškai iš jūros. Jūrų kapitono Naujoko žvejybos istorija" pristatymas.

Ši knyga - autentiški jūrų kapitono Ž.Naujoko laiškai, rašyti 30 metų iš įvairių žvejybos rajonų. Laiškuose yra ir tai apie ką sovietmečiu nebuvo galima garsiai kalbėti. Leidinys skaitytojams suteiks vertingos ir galbūt iki šiol nežinomos informacijos apie tai, kaip praeityje žūklavo ir gyveno toli nuo namų ir artimųjų dabar jau pradanginto Lietuvos žvejybos laivyno žvejai.

Knygoje išspausdinti unikalūs jūrų kapitono Ž.Naujoko surinkti, o kai kurie ranka piešti žvejybos rajonų jūrlapiai. Jų originalai, kaip ir daugybė kitokių jūrinių dovanų, saugomi Klaipėdos apskrities viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje. Taip pat pristatomi originalūs jūriniai Ž. Naujoko piešiniai.

Knyga išleista pagal Lietuvos marinistikos žurnalistų klubo "Marinus" vykdomą ES žuvininkystės projektą. Renginyje bus pristatomas šis projektas, o taip pat pagal jį sukurta, ką tik startavusi Jūrinės ir žuvininkystės kultūros internetinė svetainė "Albatrosas.lt".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder