Klaipėdos vaikų globos namų darbuotojams - pamokos, kaip apsaugoti vaikus internete

Klaipėdos vaikų globos namų darbuotojams - pamokos, kaip apsaugoti vaikus internete

Trečiadienį, kovo 20 d. Klaipėdos vaikų globos namuose „Smiltelė“ įvyko seminaras „Saugesnis internetas mūsų vaikams“. Tema, aktuali ne tik socialiniams darbuotojams, tėvams, bet ir kitiems nuolat su vaikais bendraujantiems suaugusiesiems, pritraukė kelių Klaipėdos įstaigų darbuotojus, kurie sužinojo naujų dalykų, išplėtė ir pagilino jau turimas žinias.

„Šią savaitę visoje Lietuvoje vyksta akcijos „Interneto savaitė 2013“ renginiai. Šiais metais seminarams pasirinkome ne pačias tradiciškiausias vietas. Globos namai „Smiltelė“ – viena iš tokių. Neabejojame, kad socialiniai darbuotojai, pedagogai, bibliotekininkai ir kiti suaugusieji, dirbantys su vaikais, yra susipažinę su saugaus elgesio internete taisyklėmis, tačiau ypač svarbu, kad turimas žinias jie nuolat atnaujintų, perduotų mokiniams, vaikams, globotiniams“, – sako mokymų organizatorės asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

Seminare „Saugesnis internetas mūsų vaikams“ Klaipėdos „Smiltelės“ ir „Danės“ globos namų, Šeimos ir gerovės centro, Lapių pagrindinės mokyklos darbuotojai sužinojo, kaip turėtų būti tvarkoma asmeninė informacija internete, kaip apsaugoti vaikų privatumą, kokias technologines priemones tam galima pasitelkti. Svarbiausias ir daugiausiai susidomėjimo sulaukęs seminaro klausimas – kaip mokyti ir paskatinti vaikus saugiau naudotis internetu, pasitelkiant kūrybiškas priemones. Tam seminaro organizatoriai pasiūlė naudingos literatūros ir patarimų.

„Matydami, kad vis daugiau mūsųir vaikų gyvenimo persikelia į internetą, nuolat šviečiame darbuotojus ir savo globotinius. Mums nepaprastai svarbu, kad vaikai išmoktų atskirti gėrį nuo blogio ne tik kasdienėse situacijose, bet ir palyginti naujoje erdvėje – internete“, – sakė „Smiltelės“ globos namų direktorės pavaduotoja socialiniams reikalams Vilma Bakševičienė.

Seminare suaugusieji buvo raginami kalbėtis su vaikais apie grėsmes internete, patraukliai ir kūrybiškai pristatyti jiems patarimus, kaip elgtis, formuoti savo įvaizdį socialiniuose tinkluose, kaip apsaugoti savo asmeninius duomenis. „Langas į ateitį“ pedagogams siūlo nuotolinį kursą įgytoms žinioms pagilinti, o vaikams parengtas animuotas edukacinis testas„Ar esi saugus internete?“, kurį atlikdami jie gali varžytis tarpusavyje ir taip sužinoti daugiau.Vyresnieji gali atlikti testą Skillage, padedantį įsivertinti darbui reikalingus turimus e.įgūdžius.

Bene smagiausia šių metų Interneto savaitės atrakcija – dalyvių skaičiuoklė – trečiąją akcijos dieną parodė beveik 40 tūkstančių iniciatyvos dalyvių Europoje ir daugiau kaip 3500 Lietuvos atstovų (dalyvių skaičių galima pamatyti čia http://counter.getonlineweek.eu/home/map).

„Interneto savaitės 2013“ partneriai: Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija, Lietuvos darbo birža, bendrovė TEO, Švietimo informacinių technologijų centras prie Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, projektas „Kam to reikia?“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder