Klaipėdoje atidaryta Liudviko Natalevičiaus paroda

Klaipėdoje atidaryta Liudviko Natalevičiaus paroda

Klaipėdos galerijos filiale atidaryta vieno ryškiausių Klaipėdos menininkų Liudviko Natalevičiaus tapybos paroda. Kūrybą menininkas pristato artėjant garbingam jubiliejui.

1981 m., baigęs tapybos studijas tuometiniame dailės institute, L. Natalevičius jau po metų pradėjo dalyvauti parodose. Jo tapybos stilius – išsiskiriantis originalumu. Pasak menotyrininkų, per visą kūrybinį laikotarpį jis išlieka beveik nepakitęs.

„Labai paslaptingas, sudvasintas yra jo vaizduojamas pasaulis. [...] Ir jis paima religinius motyvus, kuriuos pateikia labai savitai. Tai – ir yra jo esmė“, – teigė menotyrininkas Petras Šmitas.

Pasak menotyrininkų, plokštuminė tapyba, kurioje dominuoja tamsios spalvos, – tarsi sielos lūžiai, pro kuriuos bando prasiveržti šviesos spindulys.

Pasak autoriaus, kuris šįkart parodos atidaryme nedalyvavo dėl ligos, jis nėra meno išradėjas – tik įkūnytojas. Naujuose ir seniau tapytuose darbuose – kuria naujus mitologinius pasaulius ir ieško tobulos formos ir kompozicijos.

„Šiais metais L. Natalevičius švęs 60 metų jubiliejų. Sugalvojome, kad šituos metus reikia pažymėti. O L. Natalevičiaus kūrybą aš įvardinčiau kaip krikščioniškas ikonas“, – sakė Klaipėdos galerijos direktorė Violeta Jusionienė.

Anot L. Natalevičiaus kolegų, jo kūryba – kaip malda, o paveikslai – vis kitos maldos variacijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder