Klaipėdoje - paroda "Pajūrio kariai"

Klaipėdoje - paroda "Pajūrio kariai"

Lapkričio 23 d. Lietuvos kariuomenė mini 95-ąsias atkūrimo metines. Šiai progai paminėti, šeštadienį, lapkričio 9 d., Klaipėdoje, prekybos ir pramogų centre „Akropolis“, atidaroma paroda, kurios metu bus pristatomi Klaipėdos mieste dislokuoti Lietuvos kariuomenės daliniai.

Parodą inicijuoja Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotasis pėstininkų batalionas.

Ekspozicijos atidarymo metu, jos lankytojai galės apžiūrėti karinį visureigį „Hummer“, lengvuosius pėstininkų ginklus, susipažinti su kariuomenės išminuotojų naudojamomis priemonėmis bei individualia kario ekipuote. Parodą pristatysiantys kariai ne tik papasakos apie kario profesijos ypatumus, bet ir pasiūlys užsimaskuoti kariškomis spalvomis, „pasimatuoti“ karišką kuprinę bei išbandyti įvairias kariškas rungtis.

Renginio metu taip pat bus eksponuojamos š. m. rugsėjo 14 d. vykusio visuomeninio pėsčiųjų žygio „Dragūnų keliais“ akimirkos. Šio žygio metu, jo dalyviai ne tik įveikė 36 kilometrus keliaudami pėsčiomis nuo Klaipėdos iki Nemirsetos ir atgal, bet ir fiksavo įdomiausias akimirkas, kurios tapo foto konkursu.

Geriausias mėgėjiškas nuotraukas rinko žygio informacinio rėmėjo „Vakarų ekspresas“ portalo lankytojai. Žygio akimirkos ir kiti parodos „Pajūrio kariai“ eksponatai – Klaipėdos „Akropolyje“ iki lapkričio 25 dienos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder