"Karakumų asilėlis" kviečia į šeimos susitikimus

"Karakumų asilėlis" kviečia į šeimos susitikimus

Šiandien startuoja visą savaitgalį vyksiantis jau septintasis tarptautinis lėlių teatrų festivalis "Karakumų asilėlis". Šiųmetė Klaipėdos lėlių teatro organizuojamo festivalio tema - šeima, todėl į spektaklius kviečiami ir vaikai, ir jaunimas, ir suaugusieji. [CITATA]

"Šiemet susitelkėme į šeimą, nes tai vienas svarbiausių dalykų gyvenime. Tai lyg dirva, kurioje išauga visa, kas vėliau gyvenime naudojama. Norime atkreipti dėmesį į tai, jog yra ir toks bendravimo būdas - šeimos teatras. Festivaliui ieškojome tokių kolektyvų, kurie atitiktų šeimos teatro sąvoką. Taip pat manome, jog į teatrą turi ateiti visa šeima - tiek vaikai, tiek tėvai, kad galėtų po to susėsti ir aptarti tai, ką matė, ką patyrė. Dar vienas aspektas - visi lėlininkai yra kaip viena didelė šeima. Būtent dėl šių priežasčių šeimos motyvas mūsų šiųmetiniame festivalyje yra labai svarbus", - pasakojo Klaipėdos lėlių teatro meno vadovė, režisierė Gintarė Radvilavičiūtė.

Šiemet "Karakumų asilėlyje" lėles gyvenimui prikels devyni teatrai, vaidinsiantys devynis skirtingus spektaklius, skirtus įvairioms amžiaus kategorijoms. Be nuolatinių Klaipėdos lėlių teatro draugų Vilniaus teatro "Lėlė", Kauno valstybinio lėlių teatro, festivalyje svečiuosis ir šeimos lėlių teatrai "Paršiukas Ikaras", "Nykštukas" bei "Lino lėlės". Užsienietiško temperamento įlies teatras iš Rusijos "TriLika", "Maria-Iskusnica" teatras iš Baltarusijos ir Jordi Bertran teatro kompanija iš Ispanijos.

SPEKTAKLIAI. Pristatydamas spektaklius, kurie bus vaidinami festivalyje "Karakumų asilėlis", Klaipėdos lėlių teatro kolektyvas juos sutalpino į stiklainius. Kiekviename atsidūrė po simbolį, geriausiai apibūdinantį spektaklio esmę. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Klaipėdos lėlių teatro kolektyvas kviečia nepraleisti progos ir šiandien, festivalio atidarymo dieną, pamatyti tik suaugusiems skirtą vielinių lėlių spektaklį "Šalia", už kurį režisierė G. Radvilavičiūtė buvo nominuota Klaipėdos "Padėkos kaukės" bei prestižiniam "Auksinio scenos kryžiaus" apdovanojimams. Išskirtinį spektaklį vaidins ir Rusijos teatras "TriLika". Tai šiuolaikinė Pelenės istorijos interpretacija be žodžių "Krištolinė pasaka". O Ispanų Jordi Bertran teatras dovanos ekskliuzyvinį spektaklį "Regimos eilės".

Kauno lėlių teatras "Nykštukas" vaidins pirštininį spektaklį "Pagrandukas", o Kauno valstybinis lėlių teatras - "Gulbė - Karaliaus pati". Vilniaus teatras "Lėlė" dovanos pasirodymą "Aukso obelėlė, vyno šulinėlis". Šeimos teatras "Lino lėlės" kvies stebėti "Vilką ir ožiukus", o Baltarusijos šeimos teatras "Maria-Iskusnica" vaidins spektaklį "Aukso lietaus sūnus". Vitalijaus ir Nijolės Mazūrų teatras "Paršiukas Ikaras" šįkart į festivalį atgabens "Raudonkepurę".

Šiemet festivalyje "Karakumų asilėlis" tradiciškai posėdžiaus ir dvi komisijos - vaikų ir jaunųjų kritikų. Festivalio spektakliai vyks ne tik Klaipėdos lėlių teatre, bet ir "Pramogų banko" senojoje salėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder