"Karakumų asilėlis-2011" žingsniuoja į Klaipėdą

"Karakumų asilėlis-2011" žingsniuoja į Klaipėdą

Sutirpo dar viena savaitė belaukiant gegužės 6-8 dienomis Klaipėdoje prasidėsiančio VI tarptautinio lėlių teatrų festivalio "Karakumų asilėlis-2011", kuris šiemet pažers turtingą programą.

Žalios energijos (tai festivalio idėja, kviečianti pamąstyti apie jausmų ir būties ekologiją, amžiną jaunystę; žadanti nepamirštamus susitikimus su debiutuojančiais ir jau įvertintais azartiškais, drąsiais, jaunais lėlininkais) fone festivalio organizatoriai parengė intriguojančią programą.

Teatro informaciniai šaukliai jau pasidžiaugė į Klaipėdą atvykstančiu Stalo teatru iš Vilniaus, bet vertų dėmesio spektaklių yra gerokai daugiau. Gali nutikti, kad pasirinkti labiausiai norimą pamatyti spektaklį nebus paprasta, juk festivalio programoje rasite ne tik Lietuvos, bet ir Lenkijos, Prancūzijos, Rusijos lėlininkų sukurtus spektaklius.

Kauno valstybinis lėlių teatras festivalio žiūrovui nuo 3 m. parodys spektaklį "Uma-uma" (autorius ir režisierius - Andrius Žiurauskas, dailininkas - Sergejus Bocullo). Spektaklio ašis - priešistorinės mergaitės ir mamuto draugystė, bet, be šių dviejų veikėjų, prieš žiūrovo akis stos ir visa personažų galerija. Šis spektaklis ypatingas tuo, kad jame praktiškai nėra lietuviškų žodžių, tiksliau, šio spektaklio personažai bendrauja priešistoriniais amžiais šioje planetoje galbūt gyvenusios genties "kalba" - žodžių junginiu "uma-uma".

Lėlių teatras "TriLika" ("???????") iš Maskvos į festivalį atveža spektaklį "Musės vestuvės" (autorė - Dina Stradalova, režisierė ir muzikinė apipavidalintoja - Dina Petuchova, dailininkė - Jekaterina Zasypkina). Tai planšetinių lėlių kamerinis teatras žiūrovams nuo 4 m. amžiaus. Du aktoriai istoriją apie Musytę Zvimbuolytę "traukia" tiesiog iš rausvo lagamino ir prieš žiūrovo akis kuria linksmų varduvių, pagrobimo, didingo išvadavimo ir vestuvių scenas.

Bobas Dantonelis - teatro "Griffon" (Prancūzija) meno vadovas ir tarptautinio festivalio "ART scena" direktorius - spektaklį "Mim'osa", pastatytą dar 1998 m., rodys pirmąją festivalio dieną. Tai interaktyvus pantomimos hitus interpretuojantis scenos veikalas, kuriame populiarūs mimų pasirodymai pateikti daugybėje atspindžių suteikiant jiems nepakartojamo šarmo. Aktorius veiks drauge su lėle, tad šį pasirodymą monospektakliu vadinti kaip ir nėra sąžininga. B. Dantonelis - įžymiausio visų laikų mimo Marselio Marso mokinys.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventai savo spektaklyje-performanse "Bitinėlio pasakos šešiems pojūčiams" (režisierė Karolina Žernytė; vaidina: Karolina Žernytė, Jūratė Trimakaitė, Asta Stankūnaitė, Mindaugas Černiauskas, Karolis Algimantas Butvidas, Imantas Precas, Ieva Juršėnaitė, Lukas Pacenka) ieško naujų teatro formų jungdami skirtingas meno rūšis, naudodami meno terapiją ir interaktyviai bendraudami su žiūrovu.

Intriguoja? Pirmyn rezervuoti bilietus, dalyvauti fotokonkurse "Pagauk asilėlį" - nuotraukoje užfiksuotą įdomiausią "asiLĖLIŠKO" gyvenimo akimirką atsiųsti elektroniniu paštu [email protected] (iki balandžio 29 d.) - ir tikėtis laimėti galimybę tapti reklaminiu "Karakumų asilėlio" mokyklėlės veidu bei 20 proc. nuolaidą į pasirinktą spektaklį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder