Ką tuksi vaiko širdis?

Ką tuksi vaiko širdis?

Penktadienį, sausio 21 d., 17 val., uostamiesčio Ievos Simonaitytės bibliotekoje, Gerlacho palėpėje, bus pristatomas Dalios Kanclerytės filmas "Vaiko širdis".

Kelių pagarsėjusių filmų autorė ir režisierė Dalia Kanclerytė penktadienį pristatys dar vieną filmą - "Vaiko širdis".

Apie ką šį sykį bylos dokumentinis pasakojimas? Tai - motinų, auginančių vaikus, kurių mažutės širdelės nuo gimimo streikuoja, pasakojimai. Ir ką daryti, kai mažutėlis ar jau ir ūgtelėjęs vaikelis pasmerktas myriop, jei neatsiras, o stebuklų stebukle, kita mamytė, sutinkanti, kad jos jau tikrai nebeišgyvensiančio vaiko širdelė būtų padovanota kitam? Kitam - gyventi.

"Tai be galo aitri tema ir vienai, ir kitai motinai. Bet tikrai būna stebuklų", - sako D. Kanclerytė. Vienas jų - dabar jau šešiolikmetė Inga, kurios krūtinėje plaka nežinomo donoro širdis. Gerai besijaučianti ir netgi lėktuvu skraidanti mergaitė filme dėkoja nežinomai mamai, sutikusiai padovanoti kitam, taip pat nežinomam, savo vaiko širdį.

O štai trylikametė Mantė ir jos mama tokio stebuklo laukia kelerius metus. Tarp vilties ir nevilties. Trejų su puse metukų Teresėlė jau operuota penkis kartus. Išgyvens, neišgyvens? Mamytė viliasi...

Ar gali būti kas brangiau už tavo mylimo vaiko širdį? Ir ar atsiranda jėgų ryžtis ją padovanoti kitam? Klausimas, atrodytų, retorinis. Bet galbūt tie, kurie pažiūrės filmą, išgirs atsakymą į šį klausimą. Netgi tie, kuriems jis bent kol kas neatrodo aktualus.

Filmo pristatyme dalyvaus pati D. Kanclerytė, prodiuseris brolis Gediminas, Vaiko širdies asociacijos prezidentė Daiva Jonauskienė, kompozitorė Žydrė Adomaitienė, Šilutės meno mokyklos ansamblis, vadovaujamas Daivos Pielikienės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder