Juvelyrikos darbai atspindi ir erotines fantazijas

Juvelyrikos darbai atspindi ir erotines fantazijas

Galerijoje "MemelArt" veikiančioje paroda "Juvelyrika vyrams ir ne tik" pristatomi autoriniai darbai kupini ne tik dekoratyvumo, bet ir užuominų į lytiškumą.

Parodoje savo darbus pristatė jau žinomi savo praktika menininkai Arūnas Krutkevičius, Alfredas Žvagulis, Vitalijus Milkintas, Gintarius Jagučianskas ir Jūratė Lapienienė. Anot galerijos bendrasavininkio Ryčio Zenkevičiaus, juvelyrų darbuose vyrauja keistos, nepatogios, grubios, impozantiškos formos. Darbai skirti vyrams, kad šie sužavėtų, apkerėtų moteris. Tai vyriškų fantazijų, svajonių ir vizijų interpretacijos.

A. Krutkevičiaus darbai tarsi primena kastetus. Autorius kūriniuose naudoja šakudo - tai vario ir aukso lydinys, naudotas Japonijoje kardų, peilių ir skydų gamyboje. V. Milkinto žiedas-dėžutė, puoštas spalvą keičiančiu ametistu, gali tapti ir fantazijų, ir kerėjimui skirtų nuodų dėžute - nelygu šeimininko nuotaika, - pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėta parodos atidarymo metu.

A. Žvagulio darbai archajiški. Juose vyrauja gintaro ir sidabro lydinys. Dideli gintaro gabalai sujungti, prilaikomi plonutėmis sidabro juostelėmis. "Galbūt kada nors, kai po daugelio metų bus vykdomi kasinėjimai ir koks nors archeologas ras tokius darbus, jis galės aiškiai atskirti baltišką autoriaus kilmę", - svarstė R. Zenkevičius.

Vienintelės moters parodoje - J. Lapienienės - darbai taip pat pripildyti jėgos, energijos simbolikos. J. Lapienienės darbuose - ryklio peleko, ilčių formos kūriniai. Paklausta, kodėl būtent ryklys įkvėpė kūrybai, autorė teigė, jog tai yra ypatingas padaras, jėgos, išminties, stiprybės, energijos simbolis. Svarbią vietą juvelyrės kūryboje užima akys bei trikampio figūra. Šių simbolių interpretacijos liudija gilią krikščionišką autorės pasaulėjautą.

Kitaip negu kiti autoriai, G. Jagučianskas pasižymėjo minimalistine jausena. Jis parodoje pristatė vieną kūrinį, vyrišką Šaulio ženklo pakabuką. Pats gimęs po šiuo zodiako ženklu, menininkas turi Šaulio tatuiruotę ant peties. Jo darbas - tai tatuiruotės perkėlimas į juvelyrinį dirbinį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder