Jubiliejų mininti biblioteka populiarumo nestokoja

Jubiliejų mininti biblioteka populiarumo nestokoja

Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka šiandien kviečia į 60-ojo jubiliejaus šventinius renginius.

Spalio 1-ąją Klaipėdos apskrities viešajai I. Simonaitytės bibliotekai sukako 60 metų. Bibliotekos istorija prasidėjo 1950 m., kai Lietuvoje buvo įsteigtos sritinės bibliotekos. 1952 m. biblioteka įsikūrė gražiausiame neorenesanso stiliaus pastate Herkaus Manto g. 25, 1979 m. jai suteiktas I. Simonaitytės vardas.

Dirbant ekstremaliomis sąlygomis, kai trūko erdvės knygoms, skaitytojams bei darbuotojams, nepaliaujamai buvo rengiamasi naujos bibliotekos statybai. Naująją biblioteką imta projektuoti jau 1992-aisiais, o kertinis jos akmuo padėtas 1998-aisiais. 2006 m. naujasis bibliotekos pastatas, projektuotas architektės Neringos Blaževičienės, atvėrė duris skaitytojams.

Jubiliejų biblioteka švenčia ne tik naujuose rūmuose, bet ir tapusi miestiečių kultūrinės traukos centru, kurį kasdien aplanko daugiau nei tūkstantis žmonių. Bibliotekos paslaugomis naudojasi 39 tūkst. registruotų vartotojų, per metus joje įvyksta per 300 įvairių kultūrinių renginių, sulaukiančių atgarsio ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Šiandien biblioteka savo skaitytojus, kolegas ir bičiulius kviečia į šventę. Čia visą dieną galima tikėtis įvairių siurprizų, akcijų, renginių.

Informacijos skaitykloje 14-16 val. vyks viktorina "Ieškok, surask, laimėk", o bendrojoje skaitykloje laimės valandą galėsite laimėti mielų smulkmenų, kurios primins apsilankymą bibliotekoje. Šiandien lankytojų laukia dvi kišenei palankios akcijos - "Gimtadienis be delspinigių" ir "Nemokamas skaitytojo bilietas".

Inkaro kiemelyje 19 val. kviečiame klaipėdiečius ir miesto svečius į iškilmingą saulės laikrodžio "Laiko knyga" atidarymą.

Galerijoje "13 L" kviečiame susipažinti su paroda "Biblioteka - šeši dešimtmečiai kaitos ir pastovumo". Tai portretai žmonių, kuriuos vienija I. Simonaitytės biblioteka. Periodikos skaitykla kviečia į bibliotekos retro periodikos spaudinių parodą "Periodiniai spaudiniai - bendraamžiai su biblioteka".

Šventė - pakili, prognozės - ne

Juozas ŠIKŠNELIS, bibliotekos direktorius

Remiantis formaliais bibliotekos populiarumo rodikliais, jie tikrai yra nemaži ir rodo, kad mūsų siūlomų paslaugų paklausa neslūgsta. O, logiškai mąstant, slūgti turėtų, mat finansavimas yra labai apkarpytas. Pinigų fondų atnaujinimui - taigi naujiems skaitiniams, kurių ir reikia žmonėms - kasmet mažiau. Dabar gauname aštuoniskart mažiau lėšų nei tuomet, kai jau sakydavome gaunantys nedaug. Jeigu mūsų kieme iškilęs naujasis saulės laikrodis neparodys laiko, kai pasibaigs krizė ir mus pamils ne tik skaitytojai, bet ir valdžia, galime sulaukti dienos, kai privalėsime patys ieškoti lankytojų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder