Išleistas albumas apie tūkstantmečio paminklą

Išleistas albumas apie tūkstantmečio paminklą

"Eglės" leidykla išleido fotoalbumą "Raitelis saugo Lietuvą". Jame pateikti atsakymai į klausimus, kas per raitelis stovi ant marmuro kolonos Danės pakrantėje ties "Meridianu", kaip ir kieno valia jis būtent čia atsirado.

Albumo skaitytojai ras ir lietuvių tautos sąžine pripažinto poeto Justino Marcinkevičiaus pasvarstymus apie paminklo atsiradimo Klaipėdoje reikšmę, kraštotyrininko Bernardo Aleknavičiaus patikinimą "Išlaikėme šimtmečių egzaminus", mecenatų ir žymių klaipėdiečių, prisidėjusių prie paminklo statymo, mintis bei vertinimus.

"Sveikinu klaipėdiečius, kurie savo iniciatyva, jėgomis ir lėšomis pastatė paminklą Lietuvos vardo tūkstantmečiui. Prie Danės upės sustojo raitelis, sukurtas Nacionalinės premijos laureato skulptoriaus Regimanto Midvikio. Šio paminklo pastatymas - tai pavyzdys, kad idealizmas stipresnis už sunkmetį, kad patriotizmas sutelkia žmones prasmingiems darbams Tėvynės Lietuvos labui", - rašoma prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime paminklo atidengimo proga, taip pat atgulusiame į šį albumą.

"Su šiuo paminklu yra susiję šimtai klaipėdiečių, kuriems jo atsiradimas turi didelę prasmę. Jo atidengimo iškilmėse dalyvavo iškilūs Lietuvos žmonės, kurie išsakė nuostabių dalykų apie tūkstantmetę Lietuvą bei Klaipėdą. Kodėl visa tai turėtų pražūti? Tegul žvelgia žmonės į albumo nuotraukas, tegul skaito tekstus. Bėgant laikui, jie turės neįkainojamą vertę", - prognozuoja fotoalbumo sudarytojas ir redaktorius Antanas Stanevičius.

Knygos sutiktuvės gegužės 27 d. 17.30 val. Ievos Simonaitytės bibliotekos senajame pastate.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder