"Individuali statyba 2013": statybų verslas drąsiau skelbia pavasarį

"Individuali statyba 2013": statybų verslas drąsiau skelbia pavasarį

Simbolinę statybų sezono pradžią Klaipėdos regione kiekvieną pavasarį skelbianti paroda "Individuali statyba 2013" savaitgalį sėkmingai finišavo. Jos rengėjai ir dalyviai atsisveikino iki kito pavasario prieš vasaros darbymetį praturtėję naujomis patirtimis bei užsimezgusiais verslo kontaktais.

"Jau 21-ąjį kartą surengta "Individuali statyba" - išskirtinis ir ilgas gyvavimo tradicijas turintis renginys, kasmet tampantis įvykiu visos Vakarų Lietuvos statybų versle. Tuo pat metu ji tarsi barometras, parodantis šio sektoriaus būklę ir naujas interesų kryptis", - pastebi parodą rengiančios bendrovės "Expo Vakarai" projektų vadovė Dovilė Vertelytė-Saldukienė.

Šiemetinės parodos išskirtinumą ji apibūdino žodžiu "drąsa". Dalyviai drąsiau užsakinėjo didesnius ekspozicinius plotus, drąsiau investavo į savo produktų ar paslaugų pristatymą, o rezultatas, ypač pradžiuginęs organizatorius - atsiradęs poreikis derybų bei verslo sutarčių erdvėms.

Parodos organizatoriai džiaugiasi, jog ekspozicijoje buvo galima išvysti Lietuvoje dar nematytų inovatyvių sprendimų, kurie sulaukė nemenko susidomėjimo. Štai Danijos miesto planavimo kompanija "Bikway", kurioje dirba ir keletas lietuvių specialistų, čia pristatė savo produktą - modulinių dviračių takų technologiją. Iš perdirbtų atliekų pagaminta dviračių takų danga perpus pigesnė nei asfaltuota, lengviau įrengiama ir patogi bei saugi naudoti. Produktą pristatęs "Bikway" atstovas Eimantas Liudvinovičius džiaugėsi, jog jį, kaip galimą problemų sprendimo raktą, pastebėjo pajūrio savivaldybių atstovai. Moduliniai dviračių takai gali tapti puikia išeitimi tiesiant dviračių takus per jautrias ir akylai saugomas Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijas. Klaipėdoje tokia danga galėtų išspręsti dviračių eismo per senamiestį problemą.

"Tam, kad dviratininkai paliktų šaligatvį, nepakanka ant gatvės nubrėžti liniją. Reikia įrengti saugų, dviračių negadinantį taką",- įsitikinę parodos dalyviai.

Kitas produktas, kurį parodoje mielai "bandė" ir dalyviai, ir lankytojai - kompanijos "Green Solution" reklamos stendai. Jeigu įprastai tokio pobūdžio įrenginius žmonės stengiasi aplenkti, šio produkto atstovai tikino nestokoję dėmesio. Priežastis paprasta - saulės baterijomis "maitinama", lengvai iš vietos į vietą perkeliama konstrukcija tarnauja kaip tikrų tikriausias virtualių technologijų aptarnavimo centras. Čia galima įkrauti mobiliuosius telefonus, "pagauti" WiFi ryšį. Ateityje planuojama, jog tokie reklamos stovai turistus aprūpins miestų žemėlapiais ar kt. reikalinga informacija.

"Didžiausia vertybė, jog jie gali atsirasti bet kur - miške, parke, renginių vietose, ir tam nereikalinga jokia speciali infrastruktūra",- sakė produktą pajūrio regionui pristatęs Gediminas Silkauskas.

"Jeigu šios ar kitos parodoje pristatomos naujovės bus pritaikytos ne tik individualiose statybose, bet pagerins krašto miestų ar miestelių aplinkos kokybę, padidins pajūrio patrauklumą turistams, mes, parodos organizatoriai, galėsime didžiuotis deramai atlikę savo misiją - naudingiems kontaktų mainams subūrę ir sprendimų ieškančiuosius, ir juos galinčius pasiūlyti verslo atstovus",- sakė parodos vadovė D. Vertelytė-Saldukienė.

Jos teigimu, ir kitų metų parodoje bus stengiamasi apčiuopti karščiausias krašto aktualijas. Viena iš dominuojančių kito pavasario parodos temų, jau dabar neabejojama, taps Lietuvoje vis dar sunkiai įsilinguojanti daugiabučių gyvenamųjų namų renovacija.

Paroda "Individuali statyba 2013" skaičiais: ekspozicijos plotas 3847kv.m., dalyvių skaičius – 267, lankytojų – 20376.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder