Gargždų kultūros centre - jaunųjų bardų pasirodymas

Gargždų kultūros centre - jaunųjų bardų pasirodymas

Šiųmečiame dainuojamosios poezijos festivalyje "Skambant gitarai–4“ – ryškus edukacinis aspektas. Būtent juo renginys išsiskiria iš ankstesniųjų. Pirmą kartą Gargždų kultūros centre lapkričio 20 d. rengiamas jaunųjų "Gitaromanų“ pasirodymas-konkursas.

Jaunųjų bardų judėjimas šalyje sparčiai plinta, todėl nutarta neaplenkti ir Vakarų Lietuvos. Moksleivių dainuojamosios poezijos konkurso Vakarų Lietuvos atrankos turą organizuoja Gargždų kultūros centras drauge su Švietimo ir mokslo ministerija, Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazija. Dalyvauti kviečiami moksleiviai iš Klaipėdos, Telšių, Tauragės apskričių.

Konkursu siekiama skatinti moksleivių domėjimąsi lietuvių ir pasaulio poezija, ugdyti domėjimąsi Lietuvos praeitimi ir kultūra; skatinti kūrybiškumą, ugdyti estetinį skonį.

Dalyvauti raginami 9-12 klasių moksleiviai. Vakarų Lietuvos regiono atrankos turas vyks lapkričio 20 d. 11 val. Gargždų kultūros centre, o finalinis turas numatytas kitų metų balandžio 7 d. Šv. Kristoforo gimnazijoje Vilniuje. Baigiamajame konkurso etape mokiniai iš Vakarų Lietuvos regiono gali dalyvauti tik tapę regioninės atrankos turo laureatais.

Regioniniame ture iš dalyvių prašoma lietuvių kalba atlikti po dvi dainas, autorines ir kitų sukurtas, tik akustiniais instrumentais, o ansamblyje gali būti ne daugiau keturių atlikėjų, mokytojai savo auklėtiniams talkinti negali. Pasirodymo trukmė: 4-8 min.

Konkurso vertinimo komisijos pirmininkas – aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Gediminas Storpirštis.

Šiųmečio festivalio "Skambant gitarai–4“ naujiena – susitikimas su bardu G. Storpirščiu, kuris vyks po moksleivių atrankos turo 15. 30 val. Kviečiami visi prijaučiantys dainuojamosios poezijos žanrui, ypač jaunimas, pasiklausyti G. Storpirščio atliekamų dainų, pasikalbėti, užduoti klausimų, padiskutuoti.

G. Storpirštis – žinomas teatro ir kino aktorius, dainų autorius ir atlikėjas, dainuojamosios poezijos koncertų organizatorius. Atlikėjas prisipažįsta: "Dainuojamoji poezija yra sunkus žanras – juk vienas su instrumentu rankose dvi valandas veik nejudėdamas, tik dainuodamas, turi išlaikyti klausytojų dėmesį. Turi turėti savo požiūrį, savo tikėjimą – kad ir koks jis būtų, kuriantis ar griaunantis. Tačiau jei nenori dalytis, negali ir kurti“.

Šis universalus žmogus gimė 1961 metų balandžio 26 dieną Vilniuje, kur dabar gyvena ir puoselėja dainuojamosios poezijos kultūrą, organizuoja renginius, pats juose dalyvauja. Nuo 2001 metų su sostinės Mokytojų namais organizuojami dainuojamosios poezijos koncertai yra itin populiarūs, o tarptautinis šio stiliaus festivalis „Tai-aš" kiekvienais metais vis labiau plečiasi. Prie to yra prisidėjęs ir Gediminas, kadangi yra šio festivalio meno vadovas.

Festivalio organizatoriai ragina nelikti abejingais šiam gražiam renginiui ir kviečia aktyviai dalyvauti, palaikyti konkurso dalyvius, kurių galbūt ne vienas pirmą kartą ryšis žengti į sceną.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder