Čenstakavos Dievo Motinos ikona atsisveikino su Lietuva

Čenstakavos Dievo Motinos ikona atsisveikino su Lietuva

Po pasaulį keliaujanti stebuklingoji Čenstakavos Dievo Motinos ikona sekmadienį užbaigė piligriminę kelionę po Lietuvos vyskupijas.

Ketvirtadienį Lietuvoje pasitikta Dievo Motinos ikona dvi dienas buvo vežama per Lietuvos vyskupijas, pagerbta ir Vilniaus Aušros vartuose bei sostinės Stačiatikių cerkvėse, o savo piligriminę kelionę užbaigė Marijampolėje.

Sekmadienio rytą Dievo Motinos ikona perduota Lenkijos delegacijai ir toliau keliaus dar per 18 valstybių iki Atlanto vandenyno, kol užbaigs savo piligriminę kelionę Portugalijoje, garsioje Fatimos vietovėje.

Pasaulinė Dievo Motinos ikonos piligrimystė "Nuo vandenyno iki vandenyno" skirta apginti gyvybės ir meilės civilizacijai. Istorinė kelionė prasidėjo šių metų birželio 15 d. prie Ramiojo vandenyno, Vladivostoke. Iš viso ikona aplankys 23 šalis ir įveiks 18 tūkstančių kilometrų.

Lenkijoje labiausiai garbinama Čenstakavos Dievo Motinos, dar vadinamos Juodąja Madona, ikona saugoma keturioliktojo amžiaus pabaigoje pastatytame Pauliečių vienuolyne ant Jasna Gura vadinamos kalvos. Per didžiausią švedų kariuomenės antpuolį 1655 m. vienuolynas išsilaikė keliolika savaičių. Prie barokinio interjero vienuolyno bažnyčios glaudžiasi koplyčia su garsiuoju Juodosios Madonos paveikslu, prie kurio meldžiasi šimtai tūkstančių piligrimų iš viso pasaulio.

Pasiruošimas piligrimystei prasidėjo šių metų pradžioje Jasna Guros vienuolyne Lenkijos Čenstakavos mieste, kuriame susirinko 16 Europos ir Azijos šalių bei JAV gyvybę ir šeimą ginančių organizacijų atstovai. Tokios apimties akcija gyvybei, meilei ir šeimai apginti yra rengiama pirmą kartą pasaulyje. Pirmą kartą į gyvybės ir meilės gynimo akciją vieningai įsitraukė abi didžiosios Krikščionių Bažnyčios - Katalikų ir Stačiatikių.

Kiekvienoje šalyje ir kiekvienoje šventovėje, kurioje piligriminės kelionės metu apsilanko Dievo Motinos paveikslas, į Dievo Motiną kreipiamasi meldžiantis už gyvybės išsaugojimą, prašant globoti šeimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder