Baroti galerijoje - jaunų menininkų paroda "3 monologai"

Baroti galerijoje - jaunų menininkų paroda "3 monologai"

Kovo 29 d. 18 val. Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1,Klaipėda) atsidarys jaunų menininkų iš Vilniaus Danieliaus Rusio, Justo Pranevičiaus ir Dovydo Alčauskio tapybos darbų paroda "3 MONOLOGAI".

Paroda veiks iki balandžio 18 d.

Danielius Rusys

"Tapydamas daugiau naudojuosi intuicija ir tai mane artina prie italų metafizikų (Pittura metafisica), kurie ir yra mano kūrybos inspiratoriai. Man tapymas reiškia nesibaigiantį mąstymą ir abejones. Tai ir yra tikrasis tapybos turinys, kuris būna baigtas tik tam kartui iki kito mąstymo seanso, kad vėl būtų tęsiamas, pertapomas, „permąstomas“. Tai tarsi dienoraščio rašymas."

Danielius Rusys gimė 1965 m. Klaipėdoje. Nuo 1991 m. parodose eksponuoja savo tapybos darbus. Nuo 1997 m. Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos narys.

D.Rusys. Be pavadinimo.

Svarbiausios parodos

1991 personalinė paroda Fotografijos galerijoje, Klaipėda

1993 personalinės paroda galerijoje “Šiaurės atėnai”, Vilnius

1993 personalinė paroda galerijoje ‘Bohema”, Klaipėda

1994 personalinė paroda Panevėžio dailės galerijoje, Panevėžys

1995 personalinė paroda galerijoje “Bohema”, Klaipėda

2004 personalinė paroda BAROTI galerijoje, Klaipėda

1997 Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos narių paroda, Dailės parodų rūmai, Klaipėda

1998 Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos narių paroda, BAROTI galerija, Klaipėda

2000 Lietuvos dailininkų paroda, galerija MAJ, Karise, Danija

2003 Respublikinė erotinio meno paroda “ZONA S”, Klaipėdos dailės parodų rūmai, BAROTI galerija, Klaipėda

Justas Pranavičius

"Kūryboje stengiuosi gilintis į kasdienius dalykus, aplinkos įtakas ir asmeninius potyrius, perteikiant tai nekonkretizuotomis užuominomis. Taip, kad kiekvienas žiūrovas galėtų susikurti savo paveikslo istoriją atsiremiančią į asmenines patirtis."

 Justas Pranavičius gimė 1989 01 26 Visagine. 2008 m. baigė Visagino „Verdenės“ vidurinę mokyklą. 2012-aisiais -Vilniaus dailės akademiją, freskos-mozaikos bakalauras

Grupinės parodos:

2009 Studentų meno dienos – Vilniaus dailės akademija

2012 Meno celės - Vilniaus dailės akademija

2012 LT00Tapyba – Šiuolaikinio meno centras, Vilnius

J. Pranevicius Peizazas. 2012.

Dovydas Alčauskis

"Tapyboje laikausi klasikinės pozicijos: bandau įsižiūrėti į prieš mane besiskleidžiantį vaizdą ir jį apmąstyti tapant. Todėl mane labai domina tokie klasikai kaip Polis Sezanas, Van Gogas, Morandis ir Vladas Eidukevičius. Tokia pozicija priverčia ne pasyviai stebėti vaizdą, o jį analizuoti drobėje. Tapyba man yra meditatyvus aktas.

Parodoje pristatau 2012 vasarą nutapytus peizažus. Šiuose darbuose siekiau akcentuoti pačią tapybą, spręsti tapybos prigimtines problemas, o taip pat išlaikyti atpažįstamą užuominą į tikrovę. Objektai paveiksluose ne tik pasakoja kažkokią istoriją, bet ir atlieka labai svarbų struktūrinį vaidmenį. Šiuos objektus įvardinti būtų ydinga, nes jie paveiksluose nėra tai, kas yra tikrovėje. Stulpas paveiksle viso labo tik dažas, medis irgi, kaip ir dangus, ir žemė. Taigi paveikslas turėtų būti suvoktas kaip savarankiškas darinys, nes neatkartoja tikrovės, o atskleidžia pats savo tikrovę.

Derėtų paminėti, jog šiuos paveikslus nutapiau mano amžino atilsio senelių vienkiemyje. Manau, jog priešais esantis vaizdas juos panardindavo į meditaciją ir švelnią melancholiją: kažkur į tolumą einantys stulpai, kasmetiniai šieno ritiniai, akinantys savo baltumu, vis skirtinga šviesos kuriama nuotaika. Aš panorau užčiuopti tą nuotaiką drobėje ir pabandyti pajausti protėvių dvasią, plevenančią virš laukų."

Dovydas Alčauskis gimė 1989 m. Telšiuose. 2012 įgijo Dailės bakalauro laipsnį Vilniaus Dailės Akademijoje, gavo padėkos raštą už baigiamojo darbo "Prieglobsčio peizažai" modernistinės tapybos plėtotę.

2012 paroda "Meno celės" Titanike, Vilnius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder