Atleista "New York Times" vyriausioji redaktorė

Atleista "New York Times" vyriausioji redaktorė

Darbo neteko JAV laikraščio "New York Times" vyriausioji redaktorė Džil Abramson (Jill Abramson). 2011 metais ji tapo pirmąja moterimi, paskirta vadovauti įtakingam laikraščiui, praneša agentūra AFP.

Naujuoju vyriausiuoju redaktoriumi tapo ligšiolinis redakcijos vadovas Dynas Baketas (Dean Baquet). Tai yra pirmasis afroamerikietis, pakilęs į šį postą.

Apie netikėtą pasikeitimą paskelbė "New York Times" leidėjas Arturas Zulcbergeris (Arthur Sulzberger). Pats laikraštis savo portale rašo: "Pasikeitimo priežastys kol kas nežinomos".

Dž. Abramson savo laiku daug prisidėjo prie "New York Times" internetinio numerio plėtros. "Mes sėkmingai prasiskynėme kelią skaitmeniniame fronte ir taip toli pažengėme ieškodami naujų istorijų pasakojimo formų", - sakė 60-metė žurnalistė. Ji ilgai dirbo reportere "Wall Street Journal", o 1997-aisiais perėjo į "New York Times" ir tapo vyriausiąja korespondente Vašingtone.

57 metų D. Baketas yra laimėjęs prestižinę Pulicerio premiją. Anksčiau jis dirbo laikraščio "Los Angeles Times" redaktoriumi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder