Atkakliosios "Žuvėdros" kronika

Atkakliosios "Žuvėdros" kronika

Klaipėdiečiams žuvėdra seniai nebėra šiaip sau paukštis. Pirmiausia tai - Klaipėdos universiteto sportinių šokių komanda "Žuvėdra", beveik tapusi mūsų miesto vizitine kortele, o jau emblema - tikrų tikriausia.

Mes didžiuojamės, kad tokią, garsinančią Klaipėdą ir Lietuvą, turime. Daugelį metų Skaistutės ir Romaldo Idzelevičių treniruojama sportinių šokių komanda veža medalius. O štai už ką - nelabai ir įsivaizduodavome, kol prieš dvylika metų "Žuvėdros" į Pasaulio ir Europos čempionatus nepradėjo lydėti leidėjas ir fotografas Antanas Stanevičius.

Jis ėmėsi fiksuoti ne tik paradines šios komandos puses, bet ir užkulisinį gyvenimą, kurio sustabdyti momentai byloja, kokia kaina siekiamos pergalės tarptautinėse arenose.

"Fotografuoti šokį labai sudėtinga ir sunku. Tai žino kiekvienas fotografas, bent kartą tai mėginęs daryti. Bet ilgainiui, jau "pačiupinėjęs" programą, tiesiog ir tykai numatomo mirksnio", - uždangą į kūrybos laboratoriją kiek praskleidė A. Stanevičius, ką tik išleidęs jau antrąjį fotoalbumą apie šį kolektyvą - "Atkaklioji Žuvėdra".

Naująją knygą jos autorius dedikuoja "Žuvėdros" vadovei profesorei Skaistutei Idzelevičienei, jos bendražygiui profesoriui Romaldui Idzelevičiui, treneriams, kompozitoriui, ansamblio rėmėjams ir visoms "Žuvėdros" šokėjų poroms, kurios stebina - kiek daug gali žmogus, koks gražus gyvenimas ir Pasaulis!"

Nepaisant šios dedikacijos, fotoalbumas su informacija lietuvių ir anglų kalbomis, manau, sudomins kas antrą klaipėdietį, nes vienaip ar kitaip Klaipėdoje "Žuvėdros" sparno yra palytėti daugelis miestelėnų - šoko, šoka ir šoks kelių kartų vaikai, anūkai, kažkas "Žuvėdrą" veža į čempionatus, kažkas palydi ir sutinka.

Ir apskritai, jei tas "Žuvėdros" sparnas nebrūkštelėjo, nusausindamas dėl grožio ištryškusią ašarėlę, fotoalbumą tiesiog malonu pavartyti, pasigrožėti "Žuvėdros" gražuolėmis ir gražuoliais. Ir pajausti, koks tas čempionatų puikumėlis, jei nė karto jame ir neteko gėrėtis klaipėdiečių ir kitų šalių komandomis. Beje, šiemet gruodžio 3 d. Pasaulio sportinių šokių komandų čempionatas vyks Vilniuje. Tad klaipėdiečiai, "Žuvėdros" gerbėjai, turės progą savo mylimą komandą ant parketo pamatyti gyvai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder