Andrius Pojavis: "Lietuvos koziris „Eurovizijoje“ – paprastumas"

Andrius Pojavis: "Lietuvos koziris „Eurovizijoje“ – paprastumas"

„Skrydis lėktuvu yra tai, ko bijau labiausiai“, – prieš kelionę į „Euroviziją“ žurnalistams prasitarė Lietuvos atstovas šiame dainų konkurse Andrius Pojavis, anksčiau jau turėjęs ne vieną incidentą, susijusį su oro transportu.

Sekmadienį kelionėje į Švediją, Malmę, kur vyks gražiausių Europos dainų konkursas, Andrių lydės du pritariantieji vokalistai ir delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

Keturių žmonių Lietuvos delegaciją gyvybės draudimu, vertu 2,4 mln. litų, kaip ir pernai, apdraudė kompanija „Gjensidige“.

Lietuvos delegacija šiemet yra bene mažiausia, kokią į „Euroviziją“ yra siuntusi mūsų šalis. Tačiau taupo ne tik Lietuva, bet ir kitos šalys. „Laikai, kai delegaciją sudarė 100 žmonių, pavyzdžiui Graikijos, baigėsi, – sako A. Giržadas. – Ir pompastikos ar prabangių vakarėlių „Eurovizijoje“ jau nebeliko.“

Todėl lietuviai šiemet vyksta ir be specialios reklaminės medžiagos – ji vis tiek atsiduria šiukšlyne, o informaciją apie atlikėją ir šalį visuomet galima surasti internete.

LRT laidos „Laba diena, Lietuva“ paklaustas, koks bus jo pasirodymo koziris, A. Pojavis kiek sutriko: „Esam maži, todėl būkim tokie, kokie esam. Paprasti.“

Paklaustas, ką mano apie tai, kad britų „Eurovizijos“ komentatoriai atlikėjui prognozuoja paskutinę vietą, Andrius buvo tvirtas: „Prognozių neieškau, neskaitau, aš dainuoju. Ir orus prognozuoja šiuolaikinės technologijos, bet kartais viskas pasikeičia. Labai viskas priklausys, kaip atrodysime tą vakarą, koks bus kontekstas, kokią žinią sugebėsime perduoti visai Europai. Nereikia jaustis prastesniais, jei britai kažką pasakė.“

„Važiuoju sudainuoti. Jokių blizgučių, fejerverkų nebus“, – sakė A. Pojavis, neslėpdamas, kad sėkmei prisišaukti naudoja ne vieną talismaną. Visuomet atsipalaidavęs ir ramiai atrodantis atlikėjas tikino kaip tik jaučiąs jaudulį prieš konkursą, nes jame tenka atstovauti ne sau, o Lietuvai. Paklaustas apie jam patikusias konkurentų dainas, atlikėjas minėjo Italijos, Vengrijos, Graikijos kūrinius.

„Eurovizijos“ dainų konkursas vyks gegužės 14–18 d. Lietuvos atstovas pasirodys pirmajame pusfinalyje gegužės 14 d., antradienį. Visus „Eurovizijos“ koncertus tiesiogiai transliuos LRT televizija.

„Eurovizijos“ transliacijas Lietuvai dovanoja natūralus mineralinis vanduo „Akvilė“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder