Algirdas Latėnas jubiliejaus proga kviečia paklausyti poezijos

Algirdas Latėnas jubiliejaus proga kviečia paklausyti poezijos

Teatro ir kino aktorius, režisierius, Valstybinio jaunimo teatro ilgametis vadovas Algirdas Latėnas švenčia savo 60 metų jubiliejų.

Baigęs legendinį Dalios Tamulevičiūtės aktorių kursą 1975 m. tuometinėje Lietuvos valstybinėje konservatorijoje (dabar Muzikos ir teatro akademija), A. Latėnas beveik 40 metų pašventė Jaunimo teatrui. Šio teatro scenoje sukūrė apie 30 įsimintinų vaidmenų, reikšmingiausius - Dalios Tamulevičiūtės ir Eimunto Nekrošiaus spektakliuose.

A. Latėnas ir pats režisavo kelias dešimtis spektaklių įvairiuose Lietuvos ir užsienio teatruose, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje išugdė ir į teatrą atvedė tris aktorių kartas. Nuo 1997 metų vadovauja Valstybiniam jaunimo teatrui.

"Aktoriaus gyvenime yra labai daug svarbių dalykų. Kuo daugiau metų prabėga, tuo sunkiau sau įrodyti, kad esi aktorius. Apginti savo profesiją, išsaugoti jos prestižą prieš patį save, prieš teatrą - tai svarbiausia. Vieną sykį staiga gali dingti tavo profesinis pašaukimas. Labai sunku jį prarasti, lengva pasiduoti kompromisui su tuo, kas prieštarauja tavo sąžinei, prigimčiai ir įsitikinimams, meninei ir grynai žmogiškajai pozicijai", - sako A. Latėnas.

Aktorius įsiamžino ne tik teatro spektakliuose, bet ir garsių Lietuvos režisierių kino filmuose, iš jų garsiausias - Andriaus Šato vaidmuo Arūno Žebriūno filme "Riešutų duona" pagal Sauliaus Šaltenio scenarijų. Be vaidmenų teatre ir kine, A. Latėnas garsėja ir kaip puikus poezijos skaitovas, interpretuojantis Pauliaus Širvio, Antano Strazdo, kitų garsių autorių eiles.

Sausio 7 dieną Algirdas Latėnas savo jubiliejaus proga kviečia visus kolegas ir bičiulius susitikti Jaunimo teatro Didžiojoje scenoje. Specialiai šventiniam vakarui teatro vadovas paruošė pluoštą savo mylimiausios poezijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder