Albume - tūkstantmečio paminklo istorija

Albume - tūkstantmečio paminklo istorija

Ketvirtadienį Ievos Simonaitytės bibliotekoje pristatytas "Eglės" leidyklos išleistas fotoalbumas "Raitelis saugo Lietuvą".

Albumas, kuriame pateikti atsakymai į klausimus, koks raitelis stovi ant marmuro kolonos Danės pakrantėje, kaip ir kieno valia jis būtent čia atsirado, išleistas Klaipėdos krašto prisijungimo prie Lietuvos paminklo paramos fondo užsakymu. Šis fondas rūpinosi ir minėto paminklo, skirto Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui, pastatymu.

Pristatant albumą, buvo pagerbti visi prie knygos prisidėję žmonės: tekstų, fotografijų autoriai, leidėjai, dizaineriai, rėmėjai, o taip pat - ir paties paminklo autoriai ir iniciatoriai.

"Noriu dar kartą labai padėkoti Paminklo statymo komitetui už šį malonų darbą. Kai jis yra, galime pastatyti net daugiau nei paminklą", - sakė leidinio sudarytojas ir redaktorius Antanas Stanevičius.

Albumo "Raitelis saugo Lietuvą" skaitytojai ras poeto Justino Marcinkevičiaus pasvarstymus apie paminklo atsiradimo Klaipėdoje reikšmę, kraštotyrininko Bernardo Aleknavičiaus patikinimą "Išlaikėme šimtmečių egzaminus", mecenatų ir žymių klaipėdiečių, prisidėjusių prie paminklo statymo, mintis bei vertinimus.

"Šis leidinys, kaip ir paminklas, - tarsi palikimas ateities kartoms. Albumas yra ne tik vaizdų, bet ir žodžių dokumentas, kuris leis kiekvieną dieną prisiminti ir pasidžiaugti, kad mes kuriame gražesnį miestą", - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Goda Giedraitytė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder