Akvarelėse - tėviškės spalvos

Akvarelėse - tėviškės spalvos

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje atidaryta uostamiesčio akvarelininkų jungtinės darbų paroda "Tarp jūros ir marių".

Šių metų liepą nuvilnijo 40-asis tarptautinis akvarelės pleneras. Mieste nuolat rengiamos autorinės parodos, tačiau jungtinės klaipėdiečių parodos nėra dažnos. Tad parodos kuratorė ir viena iš dalyvių Tatjana Simanaitienė nusprendė užpildyti šią spragą ir, subūrusi žymiausius Klaipėdos akvarelės meistrus, surengė spalvomis bei siužetais turtingą akvarelės parodą.

"Ji yra įvairi savo braižu, stiliumi, technika... Akvarelė įvairi ir liejimo būdu. Vienur ji minkštesnė, kitur labiau panaši į grafiką. Vieni darbai atlikti grafiškai, kiti labiau monumentalūs. Aš džiaugiuosi, kad tai - jau profesionali įgudusių meistrų technika. Dailininkas gali laisvai interpretuoti, ir iš to išeina visai gražus rezultatas. Akvarelė, manau, yra sudėtingas žanras, reikalaujantis daug atkaklaus darbo", - sveikindamas akvarelininkus kalbėjo menotyrininkas Petras Šmitas.

Parodos kuratorė ir viena iš plenero dalyvių T. Simanaitienė sakė, kad idėja surengti parodą kilo dar vasarą.

"Mintys atėjo po vasaros plenero, kurį organizuodavo šviesaus atminimo akvarelininkė Renatė Lūšis. Kad neprarastume nuoširdaus tarpusavio ryšio, nusprendžiau visus akvarelininkus sukviesti į parodą. Šiemet kol kas susibūrė keturiolika žmonių, bet tikiuosi, kad ateityje jų bus daugiau, nes iš tikrųjų Klaipėdoje yra daug daugiau kuriančiųjų akvarelės technika" - sakė parodos kuratorė.

"Tai reiškinys, reikalingas ne tik Lietuvos kultūrai ir Klaipėdos miestui. Aš kalbu apie palaikymą, nes ir dabar sprendžiamas plenero likimas - rašomi projektai gauti finansavimą, nes iš tikrųjų susidūrėme su problema, kad patys viską apmokame, dirbame iš entuziazmo. O anksčiau mūsų visų Motina Renatė buvo šių plenerų mecenatė. Labai norėčiau, kad tradicijos tęstųsi, kad suvažiuotų menininkai iš viso pasaulio, nes iki šiol jų sulaukta iš Danijos, Suomijos, Vokietijos..." - sakė akvarelininkė Liuda Liaudanskaitė.

"Pleneras buvo lauktas. Tai - vasaros darbų, nuotykių, spalvų finišas", - taip apie plenerą atsiliepė vienas iš jo dalyvių Zigmas Rutkauskas, jame dalyvavęs su kolegomis Romanu Borisovu, Lina Jonušaite, Irina Novokreščionova, Sergejumi Lysyj ir kitais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder