Aktorė ir režisierė Birutė Mar apdovanota Jungtiniuose Arabų Emyratuose

Aktorė ir režisierė Birutė Mar apdovanota Jungtiniuose Arabų Emyratuose

Nacionalinio dramos teatro aktorė Birutė Mar šeštajame Fudžeiros tarptautiniame monospektaklių festivalyje Jungtiniuose Arabų Emyratuose apdovanota pirmuoju Valerijaus Chazanovo vardo prizu.

Šį apdovanojimą įsteigė Tarptautinio Teatro instituto monodramos forumas jo įkūrėjo, Rusijos teatro kritiko ir festivalių organizatoriaus V. Chazanovo atminimui. Prizo vertė yra 5 tūkst. eurų.

Kas dveji metai apdovanojimas bus skiriamas komisijos išrinktam geriausiam monospektaklio žanro kūrėjui ar spektakliui. Festivalio žiuri narių komitetą sudarė Tartautinio teatro instituto nariai.

Pasak Fudžeiros teatro festivalio direktoriaus Mohamedo Saifo Al Afkhamo (Mohammed Saif Al Afkham), komisija nusprendė šiuo prizu apdovanoti B. Mar už išskirtinį indėlį į vieno aktoriaus teatrą ir už jos unikalų talentą.

"Šis apdovanojimas, kuris garsina Fudžeiros vardą, o dabar ir rusų teatro menininką V. Chazanovą, taps tradicija, nes mes esame pasiryžę išlaikyti šį festivalį, remti ir skatinti teatro bei monospektaklių kūrėjus iš viso pasaulio", - teigia jis.

Festivalio atidarymo ceremonijos metu B. Mar apdovanojimą įteikė Fudžeiros emyrato šeichas.

Šiame Jungtinių Arabų Emyratų festivalyje B. Mar lankėsi penktą kartą, iki tol čia buvo pristatyti jos spektakliai "Žodžiai smėlyje", "Antigonė", "Meilužis" ir "Paskutinė naktis".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder