Aktorė Gražina Baikštytė pristatė savo knygą "Rimo Tumino" sodas

Aktorė Gražina Baikštytė pristatė savo knygą "Rimo Tumino" sodas

Šestadienio popietę aktorė Gražina Baikštytė ne tik pristatė savo knygą "Rimo Tumino sodas", bet taip pat atskleide įdomių faktų. Į susitikimą su aktore gausiai susirinkę klaipėdiečiai išgirdo apie autorės patirtį rašant knygą bei turėjo galimybę patys paklausti juos dominančių klausimų.

Autorė teigė, kad nusprendė imtis knygos, kai suprato, kad visgi netelpa į nedidelį straipsnio formatą. "Redaktoriams vis tekdavo trumpinti mano straipsnius",– skundėsi ji. Tačiau rašytoja savęs nevadina. "Esu rašanti aktorė", - teigė moteris.

"Norėjau atskleisti žmogų",- sakė aktorė Gražina Baikštytė. Rimą Tuminą pažįsta labai senai, tad nusprendė, kad būtent apie jį rašyti bus begalo įdomu. Moteris neslėpė, kad norėjo apie R. Tuminą papasakoti iš visų pusių, todėl kalbino nemažai žmonių ir iš jo aplinkos. "Nebijojau pasakyti ir kažką neigiamo"-, teigė knygos autorė.

Autorė neslepė, jog prie knygos teko daug dirbti. Pastarosios teigimu buvo itin sunku ne tik susitarti dėl interviu laiko, bet taip pat ir perprasti Rimo Tumino kalbą bei ją pateikti paprasčiau, suprantamiau, tačiau kartu išlaikyti jo savitą manierą.

"Kai dirbi darbą, kuris teikia malonumą, tada viskas ir pavyksta",- knygos autorė džiaugėsi, kad pastarąjai sekasi atskleisti asmenybes. Autorė teigė, kad jai nepatinka, kai jos klausia labai asmeniškų dalykų, taigi nors ir žino apie daugeli daug, nesistengia visko viešinti: "Kiekvienas nori kažką pasilikti ir sau".

Autorės teigimu, tai tikrai ne paskutinė jos knyga. Moteris pasakojo, jog dabar domisi bei kalbina teatro aktorius: "Prisimenu ir senus, visuomenės šiek tiek pamirštus teatro aktorius". Autorė stebisi, kad dabar visai pamirštos teatro legendos ir daugiausiai kalbama apie per skandalus išgarsėjusius žmones. Vėliau visus aktorių interviu taip pat ketina sudėti į knygą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder