Tarptautinis moterų filmų festivalis "Šeršėliafam"

Tarptautinis moterų filmų festivalis "Šeršėliafam"

Šiandien Klaipėdos kultūrų ir komunikacijų centras kviečia į trijų festivalio "Šeršėliafam" filmų peržiūrą.

17.30 val. Dianos Fabianovos dokumentinis filmas "Mėnulis tavyje" (Slovakija). Diana kenčia nuo problemiškų mėnesinių. Su kiekvienu ciklu iškyla vis tas pats klausimas: iš kur skausmas ir susierzinimas, jei esu sveika? Šis nekaltas smalsumas tapo emocinės kelionės į pačias moteriškumo ir gyvenimo gelmes priežastimi. "Mėnulis Tavyje" - tai netikėtas žvilgsnis į tabu, kuris lemia politinę bei socialinę moterų ir vyrų realybę daug stipriau, nei tai norėtų pripažinti visuomenė.

19.00 val. Marianos Čengel Solčanskos režisuota drama "Legenda apie skraidantį Kiprietį" (Slovėnija, Lenkija). Sena legenda pasakoja, jog labai seniai kalnų vienuolyne gyveno paslaptingas vienuolis, gydytojas ir žolininkas, kuris išmanė tūkstantį mokslų ir tūkstantį amatų. Jį visi vadino Kipriečiu. Žmonės kalba, jog kartą jis sumeistravo skraidančią mašiną ir nuskrido pas Dievą.

21.00 val. Raimundo Banionio socialinė drama "Neatmenu tavo veido" (Lietuva). Apleistame name ant Nemuno kranto įsikūrė vaikų sanatorija. Čia patenka persistengęs sportininkas Saulius, kuriuo, kaip nauju veidu, tuoj visi susidomi, o labiausiai - anemiška Leta, matyt, turinti įgimtą širdies ydą. Tiesa, visų dėmesys pasireiškia netradiciškai: šiurkštumu, provokacijomis, netaktu. Tokia jau sanatorijos kasdienybė, kurioje kiekvienas stipriau ar silpniau išgyvena savąjį nepilnavertiškumą. Šioje erdvėje susiduria ir dvi auklėjimo sistemos: vyriausiosios gydytojos nesibaigiančiais grasinimais paremta akla disciplina ir jauno radikalo Antano, psichologiniais žaidimais bandančio įveikti vaikuose bandos jausmą, pabudinti individualybes, vidinę laisvę. Disciplina sanatorijoje, kad ir kaip stengtųsi informatoriais save apsupusi gydytoja, šlubuoja. Naktimis pacientai klaidžioja kas kur, o tarp Letos ir Sauliaus užsimezga meilės daigai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder