Režisierius Romanas Polanskis tikisi, kad nebus išsiųstas į JAV

Režisierius Romanas Polanskis tikisi, kad nebus išsiųstas į JAV

Prokuroras Lenkijoje apklausė filmų kūrėją Romaną Polanskį dėl Jungtinių Valstijų prašymo išduoti režisierių Vašingtonui, kur jis 1977 m. buvo teisiamas dėl lytinių santykių su nepilnamete, praneša AP.

Prokuroro biuro Krokuvoje spaudos atstovė Boguslava Marcinkovska (Boguslawa Marcinkowska) nurodė, kad prokuroras vėlai trečiadienį apklausė žymųjį režisierių ir vėliau pateiks ataskaitą teismui, kuris nuspręs, ar reikia išduoti R. Polanskį JAV. Atstovė atsisakė pateikti daugiau detalių iš apklausos. Pagal Lenkijos privatumo įstatymus, ji įvardijo Polanskį kaip Romaną P.

"Oskaro" laimėtojas ir žymus filmų kūrėjas šiuo metu Lenkijoje ruošiasi liepą kurti naująjį savo filmą.

Režisieriaus veiksmai varžomi Interpolo arešto orderio, kuris galioja 188 šalyse, tačiau jis išvengė ekstradicijos Prancūzijoje, Lenkijoje ir Šveicarijoje, kuri 2010 m. atsisakė jį išduoti. R. Polanskis turi Lenkijos ir Prancūzijos pilietybes.

Garsusis kūrėjas per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė tikįs, kad nebus išduotas JAV.

Krokuvos prokurorai pernai atmėtė JAV prašymą suimti 81-erių R. Polanskį, tačiau įpareigojo jį atvykti, jei jam bus įteiktas teismo šaukimas. Šiemet gautame ekstradicijos prašyme nurodoma, kad R. Polanskiui pareikšti kaltinimai dėl lytinių santykių su nepilnamete.

1977 m. režisieriui buvo iškelta bylą, tačiau teismui dar nespėjus pasklebti sprendimo, R. Polanskis iš JAV pabėgo.

B. Mercinkovska nurodė, kad prokuratūra gali išdėstyti priežastis, kodėl ekstradicija yra neįmanoma, arba gali nuspręsti, kad režisierius turėtų būti perduotas JAV. Jei teismas nuspręs išduoti R. Polanskį, šį sprendimą turės patvirtinti Lenkijos teisingumo ministerija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder