Prasideda garsusis Kanų kino festivalis

Prasideda garsusis Kanų kino festivalis

Trečiadienio vakarą iškilmingai atidaromas garsusis Kanų kino festivalis. Šiemet jis rengiamas jau 67-tąjį kartą.

Kaip kasmet gegužės viduryje, Kanai trečiadienį nuo pat ryto gyvena vakaro laukimu, kai čia prasidės juos visame pasaulyje išgarsinęs kino festivalis. Kartais pakritikuojamas, jis vis tiek lieka didžiausia planetos kino meno švente, per kurios uždarymą įteikiama auksinė Palmės šakelė reiškia pasaulinį pripažinimą.

Šį kartą dėl jos varžysis 18 filmų, tarp kurių autorių tokie garsūs režisieriai kaip Davidas Cronenbergas, Jeanas-Lucas Godardas, Maikas Li, Kenas Loachas, Michelis Hazanavichius. Šiemet Kanų klasikos viešnia tapo italų aktorė Sofia Loren.

Festivalis prasidės istorine drama „Monako Grace“ – apie garsiąją aktorę Grace Kelly, kuri ištekėjo už Monako princo. Filmas, kuriame vaidina Nicole Kidman, jau sukėlė nemažą skandalą, nes karališkoji Monako šeima, tai yra tos pačios Grece vaikai, oficialiai pareiškė, kad filmas neturi nieko bendra su tikrais įvykiais ir net pavadino tai farsu. Savo ruožtu filmo režisierius Olivieras Dahanas neva niekaip nesutaria su prodiuseriu dėl galutinės filmo versijos.

Kino šventės meno direktorius Tjeri Fremo sako, kad tvirtai įsišaknijęs istorijoje, festivalis yra atviras naujovėms, kad jis yra bendromis pastangomis kuriamas turtas.

Kas taps šių metų laureatais, paaiškės po prabangaus šleifo lydimo kino maratono gegužės 25-ąją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder