Naujasis Emilio Vėlyvio filmas Lietuvoje vadinsis "Redirected/Už Lietuvą!"

Naujasis Emilio Vėlyvio filmas Lietuvoje vadinsis "Redirected/Už Lietuvą!"

Būsimasis Emilio Vėlyvio filmas Lietuvoje vadinsis "Redirected/Už Lietuvą!". Filmo premjera numatoma po 100 dienų.

Filmo kūrėjai teigia, jog išsirinkti pavadinimą buvo nelengva, tačiau nugalėjo patriotiškumas.

"Šis pavadinimas atsirado ne atsitiktinai, tai - frazė iš filmo. Pavadinimas "Redirected/Už Lietuvą!" mums pasirodė tinkamas ir dėl to, jog vienas šio filmo tikslų yra prisidėti prie Lietuvos įvaizdžio formavimo šaržuotai pateikiant ir paneigiant užsieniečių nuolat kuriamus klaidingus mitus apie Lietuvą. Todėl nusprendėme šią mintį perkelti ir į filmo pavadinimą", - pasakojo filmo "Redirected/Už Lietuvą!" režisierius E. Vėlyvis.

Filmas "Redirected/Už Lietuvą!" pasakos apie keturių draugų britų - Džonio, Maiklo, Timo, Beno - nuotykius Lietuvos didmiesčiuose ir provincijoje. Apiplėšęs nelegalų Londono kazino, ketvertukas nusprendžia nešti kudašių į Malaiziją, kur tikisi smagiai pašėlti ir pasislėpti nuo juos persekiojančių Londono gangsterių. Tačiau įvykiai pasisuka netikėta linkme, ir jie priversti leistis Vilniuje. Čia vaikinai įsisuka į nuotykių verpetą, kuris kelia grėsmę ne tik jų draugystei, bet ir gyvybei.

Filme vaidina aktoriai Vini Jones (Vinnie Jones), Skotas Vilijamsas (Scot Williams), Oliveris Džeksonas (Oliver Jackson), Džilas Darnelas (Gil Darnell) taip pat lietuvių aktoriai Andrius Žiurauskas, Mindaugas Papinigis, Karina Stungytė, Monika Vaičiulytė.

Režisieriaus E. Vėlyvio filmo "Redirected/Už Lietuvą!" premjera numatyta 2014 m. sausio 10 dieną.

"Redirected/Už Lietuvą!" kuria prodiuserių kompanija "Kino kultas". Tai trečiasis pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji du - "Zero" ir "Zero II" - Lietuvoje susilaukė didelio populiarumo. Filmo gamybą iš dalies remia Kultūros ministerija, skyrusi per 800 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder