Naujame filme - Jurgio Kairio akrobatiniai triukai

Naujame filme - Jurgio Kairio akrobatiniai triukai

Rugpjūčio 5 dieną bus filmuojamas naujas lietuvių vaidybinis filmas „Sangailė“. Jame žiūrovai galės išvysti ne tik gerai žinomus Lietuvos aktorius, bet ir Lietuvos vardą garsinantį lakūną, daugkartinį akrobatinio skraidymo čempioną Jurgį Kairį.

Lakūnas pasakoja, kad tai ne pirmas jo, kaip aktoriaus, pasirodymas: „Kadaise kažką panašaus esu daręs Lietuvos nacionalinėje televizijoje, kai buvo kuriamas režisieriaus R.Smetonos filmas „Erdvės skonis“. Tada manęs paprašė paskraidyti. Aiškiai supratau, ką turiu daryti, čia lygiai tas pats“.

„Savo vaidmens filme „Sangailė“ tikrai nevadinčiau iššūkiu, nes padariau savo darbą kaip lakūnas. Galbūt truputį padirbėjau su kameromis, galbūt labiau dariau tai, ko prašė kiti, bet patardamas, matydamas, kad neįsiveltų kokių naivių dalykų. Manau, buvau kaip ir savotiškas patarėjas tose filmavimo vietose, kurios tiesiogiai buvo susijusios su skrydžiais, - mes viską koordinavome kartu. Į filmavimus įsitraukiau todėl, kad filmas yra kuriamas akrobatinio skraidymo tema, todėl viską norėjosi atlikti kuo geriausiai“, - sako J.Kairys.

Pagrindinę filmo heroję skraidyti svajojančią Sangailę įkūnys dvidešimtmetė fotografijos ir medijų studentė Julija Steponaitytė. Pirmą kartą ji nusifilmavo dar būdama vienuolikos Šarūno Barto filme „Nieko nepraranda vaikai“. Mergina taip pat atliko pagrindinius vaidmenis itališkame Umberto Marino keturių dalių detektyve „Ratilai vandenyje“ bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studenčių kursiniuose darbuose.

Filme taip pat vaidins gerai Lietuvoje žinomi talentai, tokie kaip kino aktorė Nelė Savičenko, balerina ir choreografė Jūratė Sodytė bei Lietuvos nacionalinio dramos teatro direktorius Martynas Budraitis. Jie filmavimo aikštelėje susitiks su vienus pirmųjų vaidmenų kuriančiais naujokais - Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pirmo bei antro kurso aktorystės studentais.

Parengta pagal dienraščio "Respublika" priedą "TV publika"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder