"Kino karavanas": nemokami filmų seansai Klaipėdoje

"Kino karavanas": nemokami filmų seansai Klaipėdoje

Edukacinis Vilniaus tarptautinio kino festivalio "Kino pavasaris" projektas "Kino karavanas" gegužės 22 d. lankysis Klaipėdos "Kultūros fabrike". Čia kino mėgėjai galės nemokamai pamatyti du puikius europietiškus filmus. Prieš pirmąjį seansą paskaitą "Pokario refleksijos lenkų ir vokiečių kine" skaitys medijų ekspertas Kęstutis Meškys ir filosofijos mokslų daktaras Tomas Kiauka.

19 val. vyks lenkų režisieriaus Pavelo Pavlikovskio dramos "Ida" peržiūra. Ši drama kaip geriausia užsienio juosta 2014 m. buvo apdovanota "Oskaru". Filmas žiūrovus nukels į 1962-ųjų Lenkiją. Ana - graži aštuoniolikmetė, besiruošianti priimti vienuolės įžadus vienuolyne, kuriame gyveno nuo kūdikystės. Ji sužino, kad turi giminaitę, kurią reikia aplankyti prieš tampant vienuole. Tai jos motinos sesuo Vanda.

Moterys kartu leidžiasi į kelionę, kurios metu pažins viena kitą ir sužinos apie savo praeitį. Anos teta - liūdnai pagarsėjusi komunistinės valdžios teisininkė, myriop siuntusi net ir kunigus. Mergina sužino, kad ji žydė, o jos tikrasis vardas - Ida. Tiesa priverčia merginą rinktis tarp biologinio identiteto ir religijos, kuri apsaugojo ją nuo nacių masinių žudynių Lenkijoje. O Vanda turės atsakyti už sprendimus, kuriuos priėmė karo metu.

21 val. bus rodomas garsaus vokiečių režisieriaus Kristiano Petzoldo naujausias filmas "Feniksas". Juostoje vaizduojamas Berlynas po Antrojo pasaulinio karo. Iš koncentracijos stovyklos paleista dainininkė Nelė Lenz grįžta namo išsekusi. Jos kūnas nusėtas žaizdomis, o veidas neatpažįstamai subjaurotas. Žydų centre dirbanti draugė Lenė organizuoja chirurginę veido rekonstrukcijos operaciją. Gydytojas bando atkurti dainininkės išvaizdą pagal nuotrauką, bet moteris prabunda nepanaši į save.

Nepaisydama Lenės prieštaravimų, Nelė vis dažniau lankosi amerikiečių pamėgtame muzikiniame bare "Feniksas", kur groja buvęs sutuoktinis Džonis. Žmonos mirtimi įtikėjęs vyras neatpažįsta Nelės, bet pateikia jai viliojantį finansinį pasiūlymą. Apmaudą ir pyktį užgniaužusi moteris sutinka tapti savo pačios antrininke, nes trokšta susigrąžinti prarastą gyvenimą. Taip pat Nelei norisi išsiaiškinti, ar tikrai būtent Džonis šaltakraujiškai ją išdavė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder