Iš bibliotekos – į Holivudą

Iš bibliotekos – į Holivudą

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji  biblioteka pradėjo  organizuoti renginių ciklą „Filmų vakarai bibliotekoje“. Susitikti knygų namuose ir praleisti jaukius vakarus kvies    klaipėdiečių sukurtų įvairios tematikos filmų peržiūros ir diskusijos.

Filmų vakarams bibliotekoje kelią praskynė projekto „Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“ metu sukurti  „Vėtrungės“ gimnazistų komandos TV serialai („Diferent“, „Dauštas ir dingęs“) bei „Aitvaro“ kūrybinės grupės trumpo metro dokumentiniai filmai („Draugystė“, „Bangos“, „Gamtos vaikai“, „Bėgant laikui“, „Skola“, „Namas“) premjera.

TV serialo „Daužtas ir dingęs“ kūrybinė grupė.

Bendradarbiaujant su Ugdymo plėtotės centru įgyvendinamas projektas, kuris yra Britų tarybos kultūrinių ryšių programos, vykdomos visose trijose Baltijos šalyse, dalis atskleidė neeilinius jaunų žmonių gebėjimus.

Gimnazistai noriai dalijosi savo įspūdžiais, džiaugėsi naujais atradimais, įgyta patirtimi, galimybe pasijusti tikrais kūrėjais: režisieriais, operatoriais, aktoriais, filmų įgarsintojais. „Galbūt ateityje ne vienas iš jų ir taps garsus vienos ar kitos srities specialistas, kurių sukurtus filmus matysime didžiuosiuose ekranuose“, – pastebėjo projekto koordinatoriai.

Filmų kūrėjai noriai dalijosi patirtimi.

Netylantys žiūrovų aplodismentai, klausimai, kada sulauksime filmų tęsinio ir raginimas nesustoti, ugdyti  savo gebėjimus buvo geriausia dovana kūrėjams. Padėkas ir simbolines atminimo dovanas jauniesiems menininkams įteikė ir „Medijų savaitės“ koordinatorė Regina Statkuvienė.

Akivaizdu, kad filmų kūrimas mokiniams – ne tik įdomi, prasminga veikla, bet ir galimybė pažinti, atrasti ir mokytis kitaip.

Ne mažiau klaipėdiečius turėtų sudominti ir kiti kraštiečių sukurti filmai, atspindintys uostamiesčio, jo žmonių ir unikalios gamtos  gyvenimo fragmentus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder