Filmas "Atėjo...Sabas!" Vidui Mačiuliui pelnė Vinco Kudirkos premiją

Filmas "Atėjo...Sabas!" Vidui Mačiuliui pelnė Vinco Kudirkos premiją

Dokumentinių novelių filmas „Atėjo...Sabas!" įvertintas pagrindine Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vinco Kudirkos premija. Filmą sukūrė gerai žinomas televizijos sporto žurnalistas Vidas Mačiulis, dažnai pavadinamas Lietuvos krepšinio metraštininku, (kūrinio režisierius Kęstutis Bražiūnas, operatorius Laisvūnas Karvelis bei kompozitorius Vidmantas Bartulis)

Konkursų vertinimo komisijos narys rašytojas bei žurnalistas Juozas Kundrotas sakė, jog buvo vertinti tik pernai sukurti brandūs įvairių autorių žurnalistikos darbai.

„Turėjome iš ko rinktis geriausius. Tiesa, viena knyga, kuri komisijai pristatyta, išleista šiais metais, tad jos autorius galės dalyvauti konkurse tik 2015-iesiems pasibaigus.

Dėl filmo „Atėjo...Sabas!" pripažinimo vertu V. Kudirkos premijos, ginčų nebuvo, - sutarėme, kad šis kūrinys tikrai puikus, turi ne tik pažintinę, bet ir išliekamąją sporto istorijos, kultūros vertę", - sakė J. Kundrotas.

Nekomercinio dokumentinio filmo „Atėjo...Sabas!" oficiali premjera per BTV įvyko 2014 metų gruodžio 19 dieną - Europos, pasaulio ir olimpinio čempiono, visų laikų geriausio Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio 50-ojo gimtadienio - vakarą.

Filmą apie A. Sabonį kurti autoriams padėjo (savo netikėtais, nuoširdžiais monologais) daugiau nei 20 Lietuvos kultūros ir meno, žiniasklaidos, sporto organizacijų atstovų, taip pat krepšinio žaidėjų bei trenerių. Vaizdų iš krepšinio aikštelių filme „Atėjo...Sabas!" - nedaug, jo kūrėjai siekė, kad legendinio krepšininko bei amžininkų pasakyti žodžiai pažadintų televizijos žiūrovų jausmus.

Anot kūrinio autoriaus žurnalisto V. Mačiulio, tai - ne biografinis filmas, o trumpos žodinės novelės, padedančios suprasti bei susimąstyti, koks iš tikrųjų yra Sabonis. Vienintelis toks, savo ūgiu, darbais ir siekiais, gimęs per šimtmetį, o gal net ir per tūkstantmetį.

Vinco Kudirkos bei kitos LŽS ir NŽKA premijos (Vytauto Gedgaudo, Mato Šalčiaus) , taip pat medaliai „Už nuopelnus žurnalistikai" bei įvairūs prizai žurnalistams bus įteikti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos šventėje, kuri ketvirtadienio pavakarę įvyks Signatarų namuose, Vilniuje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder