Dar vienas „Debesų žemėlapio“ šturmas – Rusija pavergta, Europa nekantrauja

Dar vienas „Debesų žemėlapio“ šturmas – Rusija pavergta, Europa nekantrauja

Artėjant lietuviškajai fantastinio epo „Debesų žemėlapis“ (angl. „Cloud Atlas“) premjerai, kuri įvyks jau lapkričio 23-ąją, Europoje bręsta dar viena susižavėjimo šiuo filmu banga. Rusiją, Ukrainą ir Turkiją jau pasiekusi juosta sulaukė neregėtos sėkmės ir šovė į žiūrimiausių šių metų filmų topus. Pirmosios dienos senajame žemyne „Debesų žemėlapiui“ atnešė daugiau kaip 10 mln. JAV dolerių.

Stulbinančio susidomėjimo sulaukęs filmas Rusijoje ir Ukrainoje nuo pirmųjų premjerų užtikrintai užėmė pirmąją eilutę kino teatrų lankomumo lentelėje ir sumušė visus konkurentus. Per pirmąjį savaitgalį „Debesų žemėlapis“ Rusijoje surinko apie 9,1 mln. JAV dolerių, užnugaryje palikdamas tokį kino hitą kaip „Tamsos riterio sugrįžimas“, per atidarymo savaitgalį surinkusį 8,3 mln. JAV dolerių. Sėkmei Rusijoje neabejotinai pasitarnavo ir filmo žvaigždžių bei režisierių vizitas. Maskvoje filmą pristatė garsioji Halle Berry, taip pat aktoriai Hugo Weavingas, Doona Bae bei visi trys juostos režisieriai, Tomas Tykweris ir Lana bei Andy Wachowskiai. Neabejotinai daugiausia širdžių pavergė visuomet jaunatviška 46-erių H.Berry. Ji premjeros metu žiūrovų akį džiugino vilkėdama juodą Catherine Malandrino suknelę su permatomos medžiagos intarpais.

Ukrainoje „Debesų žemėlapis“ taip pat pranoko visus kino platintojų lūkesčius surinkdamas per 630 tūkst. JAV dolerių. Sėkmingu, net milijono JAV dolerių vertės startu juosta gali pasigirti ir Turkijoje. Jau šią savaitę filmas bus pristatytas Vokietijos kino mėgėjams, vėliau seks premjeros Lenkijoje, Rumunijoje, Vengrijoje bei kitose šalyse, tarp kurių ir Lietuva.

„The Hollywood Reporter“ kino apžvalgininkai pranašauja „Debesų žemėlapiui“ grandiozinius skaičius Europos rinkoje. „Fantastinis epas atgimsta su nauja jėga už Atlanto, o neįtikėtinas pirmas pasirodymas Rusijoje ir Ukrainoje – to įrodymas“, – akcentuoja kino kritikai.

„Visuomet tikėjome šiuo filmu, tad ruošėmės, kad jis bus tikra bomba. Asmeniškai labai džiaugiuosi, kad toks intelektualus filmas Rusijoje sulaukė didžiulės sėkmės“, – žurnalistams sakė vienas filmo koprodiuserių Alexanderis van Dulmenas. Jam antrino ir juostos prodiuseriai Stefanas Arndtas ir Grantas Hillas. „Esame laimingi, kad žmonės pasidalino su mumis tikėjimą šiuo ypatingu filmu“, – sakė jie.

Viena netikėčiausių ir labiausiai šiemet lauktų kino juostų „Debesų žemėlapis“, kurioje pasirodo tokios Holivudo žvaigždės kaip Halle Berry, Hugh Grantas, Jimas Sturgessas, Tomas Hanksas ir Susan Sarandon Lietuvos kino teatrus pasieks jau lapkričio 23 dieną.

Beveik trijų valandų trukmės filmas „Debesų žemėlapis“ pasakoja šešias istorijas, kurios driekiasi nuo XIX iki tolimojo XXIV amžiaus, parodydamos, kad žmogaus siela nevaržoma gali judėti per laiką.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder