"Betmeno" žvaigždė vaidins filme apie Edvardą Snoudeną

"Betmeno" žvaigždė vaidins filme apie Edvardą Snoudeną

lmo apie "Betmeną" žvaigždė Džozefas Gordonas Levitas (Joseph Gordon-Levitt) sutiko atlikti pagrindinį vaidmenį režisieriaus Oliverio Stouno (Oliver Stone) kuriamame biografiniame filme apie JAV žvalgybininką Edvardą Snoudeną (Edward Snowden), praneša "The Guardian".

Filmas, pagal žurnalisto Luko Hardingo (Luke Harding) knygą "Snoudeno dokumentai", bus pradėtas kurti šių metų pabaigoje arba 2015-ųjų pradžioje.

30-metis IT specialistas E. Snoudenas turėjo priėjimą prie slaptos JAV Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) informacijos. 2013-aisiais jis su slaptais dokumentais iš tuometinės savo tarnybos vietos išvyko į Honkongą ir iš čia birželio pradžioje pradėjo viešinti informaciją apie NSA sekimo programas. Jo atskleisti duomenys visame pasaulyje sukėlė pasipiktinimą dėl JAV šnipinėjimo mastų. Gavęs prieglobstį Rusijoje, E. Snoudeno iki šiol ten gyvena.

O. Stouno filmas apie garsųjį JAV šnipą gali konkuruoti su kitu prodiuserių Maiklo Vilsono (Michael Wilson) ir Barbaros Brokoli (Barbara Broccoli) kuriamu filmu. Tačiau, manoma, kad O. Stouno juosta didžiuosius kino ekranus turėtų išvysti pirma.

Dž. G. Levitas, kuriam pasiūlytas E. Snoudeno vaidmuo, gerai žinomas iš tokių filmų, kaip "Looper" ("Laiko kilpa"), "The Dark Knight Rises" ("Tamsos riterio sugrįžimas"), "Don Jon" ("Donžuanas") ir kt. Tuo tarpu O. Stounas taip pat yra patyręs biografinių filmų kūrėjas, režisavęs juostas apie prezidento Džono Kenedžio (John Kennedy) nužudymą, Vietnamo konfliktą. Jis - kone vienintelis, kuriantis filmus, kritikuojančius Amerikos karo ir finansų politiką.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder